Sosyal Medya

Oyun Dünyası

KRAFTON ESPOR TURNUVASI PUBG GLOBAL SERIES 2’Yİ RİYAD’DA DÜZENLENİYOR

Türk takımı Sarvem Esports’un da aralarında yer aldığı 24 takım, 10 – 20 Ağustos tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde 2 milyon dolarlık ödül havuzu ve PGS Puanlarından pay almak için mücadele edecek.

KRAFTON ESPOR TURNUVASI PUBG GLOBAL SERIES 2’Yİ RİYAD’DA DÜZENLENİYOR

 

Türk takımı Sarvem Esports’un da aralarında yer aldığı 24 takım, 10 – 20 Ağustos tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde 2 milyon dolarlık ödül havuzu ve PGS Puanlarından pay almak için mücadele edecek.

 

KRAFTON Inc., Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenecek uluslararası bir PUBG Espor turnuvası olan PUBG Global Series 2’ye (PGS 2) ev sahipliği yapacak. 10-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan PGS 2’de dünyanın dört bir yanından sekiz Global Partner Takım ve bölgesel elemelerde diğer takımları geride bırakan 16 takım olmak üzere toplam 24 takım yer alıyor. Takımlar, 2 milyon dolarlık ödül havuzundan ve uluslararası Premier PUBG Espor turnuvası PUBG Global Championship (PGC) 2023’te yer alabilmelerini sağlayan PGS Puanlarından pay almak için yarışacaklar.

Türk takımı Sarvem Esports, EMEA elemelerinde gösterdiği üstün başarının ardından PGS 2’de ülkemizi temsil ediyor.

PGS 2 Turnuva Detayları

 

PGS 2, 10 Ağustos’ta Büyük Finaller için bir basamak görevi gören Grup Aşaması ile başlayacak. 24 takım sekizer takımdan oluşan üç gruba ayrılacak ve bu etap üç gün sürecek. Karşılaşmalar, birinci gün A ve B Grubu, ikinci gün B ve C Grubu, üçüncü gün ise C ve A Grubu olmak üzere günde altı maç yapılarak oynanacak.

 

Grup Aşamasından sonra, ilk 16 takım Kazananlar Grubuna yükselirken, son sekiz takım Kaybedenler Grubuna geçecek. Kazananlar Grubu, 13-14 Ağustos tarihleri arasında iki gün boyunca günde altı maç yaparak karşı karşıya gelecekler ve grubun ilk sekiz takımı doğrudan Büyük Finallere yükselecek. Kazananlar Grubundaki son sekiz takım, Grup Aşamasındaki son sekiz takımla 15-16 Ağustos tarihlerinde Kaybedenler Grubunda her gün düzenlenecek altı maçta yarışacak. Kaybedenler Grubundan ilk sekiz takım Büyük Finallere yükselirken, kalan sekiz takım elenecek.

 

Büyük Finaller, 18-20 Ağustos tarihlerinde toplam 18 maçla gerçekleşecek ve en yüksek genel sıralamaya sahip takım, PGS 2’nin şampiyonu olacak. Kazanan takım 600.000 doların sahibi olurken kalan para ödülü final sıralamasına göre paylaştırılacak.

 

PGS 1’de olduğu gibi, ilk 16 takıma turnuvadaki sıralamaları doğrultusunda PGS Puanları kazanıyor. PGS 1 ve PGS 2’de en çok PGS Puanı alan ilk dört takım, yıl sonundaki PGC 2023’te yer alma hakkı kazanıyorlar. PGS Puanları, bölgesel yarışmalarda verilen PGC Puanlarından ayrıdır ve bu puanlar birleştirilmez.

Global Partner Takımların Takım Kostümleri Sizlerle

 

PGS 2 etkinliğini kutlamak için, sekiz Küresel Partner Takımdan dördü- Twisted Minds, Soniqs, Four Angry Men ve Gen.G- Takım Kostümleriyle oyunda yerlerini aldılar. Her takım, konsollarda 30 Ağustos saat 07:00’e, masaüstü sürümde ise 30 Ağustos saat 05:00’e kadar oyun içinde satın alınabilecek kendi benzersiz kostümlerini tasarladı. Diğer dört takımın kostümleri daha önce PGS 1 sırasında sınırlı bir süre için satılmıştı. Team Edition kostümlerinin satışından elde edilen gelirin %25’i global partner takımlar arasında dağıtılacak.

 

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=CoO5Qi3KMdo

PGS 2 Yayın Detayları

 

PGS 2’nin tüm maçları saat TR saati ile 15:00’da başlayacak ve resmi PUBG: BATTLEGROUNDS Twitch ve PUBG: Esports YouTube kanallarından canlı olarak takip edilebilecek.