Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto Paraların Özü Üçüncü Nesil İnternet Web3’e Bakış!

İnternet'in üçüncü nesli olarak kabul edilen Web3, kripto paraların özüdür. Bitcoin’in çıkışından bu yana Web3’e giden yoldaki dönüşümü Huobi Global derledi. 

Üçüncü nesil internete bakış

İnternet’in üçüncü nesli olarak kabul edilen Web3, kripto paraların özüdür. Bitcoin’in çıkışından bu yana Web3’e giden yoldaki dönüşümü Huobi Global derledi. 

Web3.0’ın geliştirilmesine üç temel yön katkıda bulunmuştur:

  • Yetenek: Yetenek, Web3.0’ın başarısının anahtarıdır ve kripto endüstrisi potansiyelle doludur. Önde gelen birçok kripto ürününün kurucularının neredeyse tamamı 1990’dan sonra dünyaya gelmiştir; Ethereum kurucusu Vitalik Buterin 27 yaşında, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried 29 yaşında ve OpenSea Kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah sırasıyla 31 ve 29 yaşında. Kripto para endüstrisine tutkulu ve yetenekli gençlerin akını yaşıyor.
  • Finansman: Kripto endüstrisi, gelecek vaat eden projelere fon desteği ile yanıt veren birçok büyük risk sermayesi kurumu ve fonunun dikkatini çekti. Digital Currency Group (DCG), Paradigm ve Alameda Research gibi uzmanlaşmış blok zinciri sermaye kurumlarına ek olarak Andreessen Horowitz, Sequoia Capital ve Animoca Brands gibi firmalar kripto endüstrisine yatırım yaptı. Şu andaki mevcut piyasa koşullarına rağmen, Huobi Global’in yatırım ekibi, dünya çapında gelecek vaat eden blok zinciri projelerine 6 milyar ABD doları tutarında destek sağlayarak endüstrinin gelişimi için katkı sağlamaktadır.
  • Zaman: Web3, Bitcoin ile birlikte 2009’da doğdu. On yıldan fazla süren geliştirmeden sonra, insanlar yavaş yavaş blok zincirini kabul ettiler ve Web 3.0 çağına doğru bakmaya başladılar.

Huobi, Web3’ü benimseyerek yatırımlarına bu yönde devam etmektedir.

Web3’ü neyin oluşturduğuna ilişkin tanımlar değişiklik gösterir. Web3, dijital para birimiakıllı sözleşmelerblok zinciri teknolojisi, donanım altyapısı (VR, AR, depolama, sensörler vb.), Fungible Tokens (NFT), Merkezi Olmayan Finansal hizmetler (DeFi), dahil olmak üzere çok çeşitli alanları kapsar. Metaverse, Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlar (DAO’lar), vb.

  • Kripto Para Birimi: Kripto para birimi, Web3.0’ın özüdür. Dijital para birimi ile Web3’ün kendi ekonomik sistemi vardır. Dokuz yıllık bir dijital para birimi borsası olan Huobi Global, Web3.0’ı aktif olarak benimsiyor – Decentraland (Mana) ve Filecoin gibi düzinelerce kripto para birimi Huobi Global’de başarıyla listelendi. Aynı zamanda, Huobi Global, Prime’ı piyasaya sürdü ve tüm kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı bir hizmet paketi oluşturmak için art arda Primepool ve Primelist ürünlerini piyasaya sürdü. Huobi Global, yüksek kaliteli varlıkları seçmeye, kullanıcıları sürekli olarak güçlendirmeye ve Web3.0’ın gelişimini desteklemeye kendini adamıştır.
  • Blok zinciri ve akıllı sözleşmeler: Blok zinciri ve akıllı sözleşmeler, Web3.0 içinl temelleri oluşturur. Kripto endüstrisindeki tüm faaliyetler blok zinciri ve akıllı sözleşmeler üzerine kuruludur. Huobi Global, halka açık zincirlerin inşası ve geliştirilmesinde aktif olarak yer almaktadır ve geçen ay, yüksek performanslı bir modüler halka açık zincir olan Cube Network’ün baş yatırımcısı olarak konumunu pekiştirmiştir.
  • DAO: Topluluklara ses vermeye odaklanan DAO, bir projenin geleceğini belirleyen oy hakları vererek insanları bir toplulukta birleştirmeyi vaat eden Web3 toplumunun örgütsel biçimidir.
  • DeFi: DeFi, Web3 dünyası için yeterli likidite sağlar ve buna katılanlar karşılık gelen teşvikler ve gelir elde eder. Huobi Global, DeFi’nin araştırma ve geliştirilmesine odaklanan bir Girişimcilik Bölümü kurdu; Bu arada, Huobi Araştırma Enstitüsü, DeFi ve ilgili kredi verme protokolleri hakkında da derinlemesine araştırma yaptı.
  • Metaverse ve NFT’ler: Şu anda NFT’ler birçok kişi tarafından dijital sanat koleksiyonları olarak görülürken, Metaverse herkesin yaratıcılığının ifade edilmesini sağlayan sanal bir oyun alanı olarak lanse edildi. NFT’lerin ve Metaverse’in, günlük hayatta gördüğümüz ve kullandığımız ürünlerin Web3.0 alanına dijital aktarımı için önemli araçlar olacağına giderek daha fazla inanılıyor. Huobi NFT, aralarında Tracy Lamar McGrady Jr. ve Hanazawa Kana gibi yıldızlarla ortaklaşa yayınlanan NFT çalışmaları da dahil olmak üzere, dünya çapındaki hayranları memnun etmek için birkaç NFT ürünü grubunu başarıyla yayınladı.
  • Merkezi olmayan depolama: Gerçekten merkezi olmayan bir İnternet, hesaplamasını ve yayılmasını desteklemek için izinsiz ve sansüre dayanıklı depolama sistemleri ve donanım IoT ağları gerektirir. Yalnızca yerel sunucularda belirli içeriği barındırabilen BitTorrent gibi ürünlerin aksine, Gezegenler Arası Dosya Sistemi (IPFS), herhangi bir düğümün veri depolamasına izin vererek dosya depolamaya ayrılmış yeni bir dağıtılmış sistem sunar. Aynı zamanda sektör, müşterilere özel depolama çözümleri sunmak için gereken arayüzleri, optimizasyonları ve hizmet katmanlarını sağlayan Filebase ve Pinata gibi “dağıtılmış depolama toplayıcılarının” yükselişini de görüyor.

Web3.0 altyapısı son zamanlarda büyük ilerlemeler kaydetti ve Huobi Global gibi şirketler, Web3.0 alanındaki yeniliği desteklemek için sürekli olarak satış noktaları arıyorlar. Gelecek fırsatlarla dolu ve uzaya girişen şirketler gelecek vaat eden bir Web3.0 geleceğine giden yolu açacak.

Huobi Learn’den Web 3.0 hakkında daha fazla bilgi edinin