Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

LG, 2022 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

Şirket Tarihindeki En Yüksek İkinci Çeyrek Geliri, Premium LG Ev Aletleri ve Otomobil Parçaları için Satış Büyümesini Yansıtıyor.

 

LG, 2022 İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

Şirket Tarihindeki En Yüksek İkinci Çeyrek Geliri, Premium LG Ev Aletleri ve Otomobil Parçaları için Satış Büyümesini Yansıtıyor.

LG Electronics Inc. (LG), önemli pazarlardaki LG ev aletlerine yönelik güçlü satışları ve küresel otomotiv endüstrisi toparlanırken LG’nin araç bileşenleri işinin kârlı büyümesini yansıtan, şimdiye kadarki en yüksek ikinci çeyrek gelirini açıkladı.

LG, 2022’nin ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15 daha yüksek olan 19,5 trilyon KRW gelir bildirdi. İkinci çeyreğe ilişkin faaliyet karı, büyük ölçüde tedarik zinciri zorlukları ve yüksek lojistik maliyetler nedeniyle geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 daha düşük gerçekleşerek 792.2 milyar KRW oldu.

Giderek gelişen salgın ve ekonomik koşulların iş etkisi göz önüne alındığında LG, kapsamlı iş portföyünden yararlanarak satışlarını birinci sınıf ürünlerden kitlesel ürünlere ve otomobil parçaları gibi büyümekte olan iş alanlarına kadar genişletiyor.

LG Ev Aletleri ve Hava Çözümleri Şirketi ikinci çeyrekte 8.07 trilyon KRW gelir bildirdi, LG tarihinde ilk kez tek bir iş birimi için üç aylık geliri 8 trilyon KRW’yi aştı. Faaliyet karı 432.2 milyar KRW oldu. Gelirler, bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 18 arttı, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’nın önemli bölgelerinde yüksek kaliteli cihazların ve buhar teknolojisini kullanan hijyen ürünleri gibi yeni kategorilerin daha güçlü satışlarının olması başlıca nedenler arasaında yer alıyor. İş birimi, birinci sınıf ürünlerin rekabet gücünü artırarak ve çok katmanlı ürün yelpazesini güçlendirerek ivmesini sürdürmeyi planlıyor.

LG Ev Eğlence Sistemi Şirketi, yoğun piyasa koşullarına yanıt olarak artan pazarlama yatırımlarını yansıtan 18,9 milyar KRW işletme zararı ile ikinci çeyrekte 3,46 trilyon KRW’ye ulaştı. LG’nin Ev Eğlencesi stratejisi, özellikle FIFA Dünya Kupası ve tatil dahil olmak üzere en çok satan sezonlarda, pazarlama giderlerini etkin bir şekilde yönetmeye ve premium TV segmentini büyütmeye odaklanacak.

LG Araç Bileşen Çözümleri Şirketi, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 2.03 trilyon KRW’lik ikinci çeyrek satışlarını gerçekleştirerek, iş biriminin ilk kez kârlı olmasını sağladı. Önemli ölçüde daha yüksek satışlar, LG’nin etkin tedarik zinciri yönetimi ile otomobil üreticilerinden gelen yüksek talebe proaktif bir şekilde yanıt vermesinden kaynaklandı. Enflasyon ve jeopolitik risklerin yarattığı belirsizlik bulutu ile şirket, kârlılığı daha da artırmak için güçlü maliyet yapısı yönetiminin yanı sıra küresel otomobil üreticileriyle güçlü ilişkiler kurmaya devam edecek.

LG İş Çözümleri Şirketi, 14,3 milyar KRW işletme karı ile 1,54 trilyon KRW’lik sağlam ikinci çeyrek geliri kaydetti. Gelirler, büyük ölçüde işletmeler arası segmentteki toparlanmanın etkisiyle bir yıl öncesine göre yüzde 19 arttı. Şirket, daha özelleştirilmiş çözümler geliştirerek ve istikrarlı bir büyüme için ürün portföyünü genişleterek toparlanmaya başlayan B2B segmentini agresif bir şekilde hedeflemeyi planlıyor.

Durdurulan Faaliyetler: Daha önce açıklandığı gibi Haziran ayında kapanan LG güneş paneli işinden elde edilen ikinci çeyrek mali sonuçları, durdurulan faaliyetlerden kaynaklanan bir zarar olarak değerlendiriliyor.