Sosyal Medya

Mobil

LG’den cam kadar sağlam yeni katlanabilir malzeme!

Katlanabilir ekranlardaki katlama izinin giderilmesi için tasarlanmış yeni malzeme - "Gerçek Katlanabilir Pencere" olarak isimlendirilmiş. Aslında yüzeyde bir koruma sağlayacak koruyucu bir film gibi düşünebilirsiniz...İşte detaylar...

LG, yeni ‘Real Folding Window’ ekran malzemesinin cam kadar sert olduğunu iddia ediyor

Katlanabilir ekranlardaki katlama izinin giderilmesi için tasarlanmış yeni malzeme – “Gerçek Katlanabilir Pencere” olarak isimlendirilmiş. Aslında yüzeyde bir koruma sağlayacak koruyucu bir film gibi düşünebilirsiniz…İşte detaylar…

Samsung’un özellikle Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 cihazları kendi ülkelerinde çok iyi performans gösterdi ve Counterpoint gibi pazar araştırma raporlarına göre katlanabilir cihazların pazar paylarının önümüzdeki yıllarda giderek artacağına inanılıyor.

Gerçek şu ki, katlanabilir cihazlar yakında niş ürünler olmaktan çıkabilir ve LG bunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olabilecek yeni bir malzeme geliştirmiş gibi duruyor.

LG Chem, yeni bir tür ekran koruyucusu gibi tasarladı – yani, ekranların en dıştaki önceden kurulmuş kısmı, onları darbelerden koruyor. Söz konusu malzemenin cam kadar sert olduğu ve kat izlerini önlediği belirtiliyor.

Firma, malzemeyi “Gerçek Katlanır Pencere” olarak adlandırıyor ve geliştirdiği yeni bir kaplama teknolojisi ile her iki tarafı kaplanmış PET filmden oluşuyor.

LG sözcüsünün açıkladığına göre;

“Mevcut polyimid filmlerin ve temperli cam tipi malzemelerin aksine, LG Chem’in yeni kaplama teknolojilerini uygulayan kapak penceresi esnekliği en üst düzeye çıkarırken, aynı zamanda katlanabilir telefonlar için optimize edilmiş çözümler sunuyor. Örneğin telefonun bağlantı kısmında kat izleri gibi kronik sorunlarda iyileştirmeler yapıyor. “

Buna ek olarak LG Chem, diğer tek tarafa katlanabilen malzemeler yerine hem içe hem dışa bükülebiliyor. LG Chem, temperli camdan daha ince olduğunu, rekabetçi bir fiyata sahip olduğunu ve 200.000’den fazla katlanmaya dayanabilecek şekilde test edildiği de söyleniyor.

LG’nin burada yapmaya çalıştığı, katlanabilir ekranların yüzeyini kaplayacak çok ince bir koruma filmi oluşturmak. LG’nin 2022’de bu yönde yapılmış ilk cihazları göstermesi ve sonra satması bekleniyor.