Sosyal Medya

Android

LG V30S ThinQ, AI Destekli Kamerası ile Karşımızda, Vision AI Nedir?

LG V30S ThinQ, AI Destekli Kamerası ile Karşımızda! Neden Almalı? V30 Hayranları için geçiş yapmak mantıklı mı?

LG V30S ThinQ bir önceki modelin AI Destekli Kameralı Sürümü 

LG V30S ThinQ, AI Destekli Kamerası ile Karşımızda. Peki V30 hayranları için bu yeni modele geçmek gerekir mi? Neden Almalı?

Bu ayın başlarında LG’nin AI destekli V30 modeli duyuracağından bahsetmiştik. LG “eski şişede yeni şarap” diyeceğimiz cinsten yeni modeli duyurdu.

MWC 2018’de resmi olarak tanıtılan LG V30S ThinQ, LG’nin bir önceki V30’dan neredeyse ayırt edilemeyecek kadar benziyor. RAM güncellemeleri, mavi ve platin gri kaplamaları , depolama, ekran ve kamera yazılımlarındaki güncellemeler ekstra bazı tasarruflar sağlıyor. Geçen yıl V30 almayı başaramayan kullanıcılar için kaybedilen fazla bir şey yok aslında. Ancak LG’nin neden yeni bir telefon yaptığını söylediğini anlamak zor.

Neden mi böyle söylüyoruz. AI destekli kamera yazılımı mevcut V30 modeli içinde kullanılabilir olacak.

LG V30S ThinQ

O zaman neden LG V30S ThinQ almak isteyelim ki?

LG V30S ThinQ 6GB RAM ile yani bir önceki modelde 2GB2lık bir RAM artışı ile geliyor. 256GB’lık depolama alanı ise bir öncekinin iki katı. Elbette Vision AI teknolojisi en önemli artısı olacak. Mesela bir yemek resmi çekmek isterseniz ve telefonu makarnaya yönlendirirseniz; kamera otomatik “Yiyecek Moduna” ayarlanır. Bu sayede daha sıcak renkler ve keskinlik arttırılacak.

Vision AI Teknolojisi , AI’nin 100 milyondan fazla imge ile eğitildiğini iddia eden görsel platform EyeEm ile ortak olarak geliştirildi. Ayrıca, sesli komutları kullanarak uygulamaları başlatmanıza ve ayarlarınızı değiştirmenize yardımcı olması için Google Assistant’ın yanında çalışan Voice AI’de var.

Açıkçası V30 hayranları için bu modele geçmek için yeterince şey yok ancak, LG V30 ThinQ 2018 yılının sonuna kadar gelecek olan akıllı telefonlara karşı muazzam bir rekabet sunabilir.