Sosyal Medya

Otomobil

LG’de Elektrikli Otomobil Piyasasına Giriş Yapıyor

LG'de Elektrikli Otomobil Piyasasına Giriş Yapıyor. Apple'dan sonra LG'de otomobil piyasasına giriyor. Kanadalı şirketle anlaşma yaptı.

Elektrikli Otomobil Pazarına LG’de Giriyor

Elektrikli otomobil pazarına giren teknoloji firmalarının sayısı giderek artıyor. Apple’ın elektrikli otomobil üreteceğinin ortaya çıkmasından sonra dikkatler daha fazla bu alana döndü. Şimdi de LG yaptığı anlaşma ile parça üretiminde yer almak için ilk adımı atıyor.

Apple’dan sonra LG’nin de bir anlaşmayla elektrikli araç piyasasına gireceği duyuruldu.
LG Electronics, elektrikli araç parçası üretme işini Kanadalı Magna International ile bir anlaşma imzalayarak yeni bir ortak girişime dönüştürmeyi planlıyor.

Yeni kurulacak olan girişimin çoğunluk hissesi LG’nin olacak fakat Magna 453 milyon dolar karşılığında girişimin yüzde 49 hissesini satın alacak.

Ortak girişim, Kore ve Çin’deki fabrikalarda elektrikli motorlar, akım dönüştürücüler ve elektrikli sürüş sistemleri üretecek.

Haber sonrasında LG Electronics’in hisseleri yüzde 30 civarında yükselirken şirketin en büyük hissedarı LG Corp’un hisseleriyse yüzde 10 civarında yükseldi.

Kore merkezli Macquarie Inestment Management Yatırım Direktörü Jeon Kyung-Dae, LG electronics hisselerinin yatırımcılar için alternatif bir Tesla hissesine dönüşebileceğini belirtti.

Küresel otomobil tedarikçileri de yükselen elektrikli araç piyasasından faydalanabilmek için pozisyon alırken Reuters da salı günü yayımladığı bir haberde Apple’ın elektrikli araç piyasasına girmeyi planladığına dair duyumlar aldığını belirtmişti.