Sosyal Medya

Eğitim

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? LGS Soru ve Cevap Anahtarları Açıklandı!

LGS soruları ve cevapları belli oldu! 2023 meb.gov.tr LGS cevap anahtarı nasıl görüntülenir? İşte, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) temel soru kitapçığı görüntüleme ekranı...

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? LGS Soru ve Cevap Anahtarları Açıklandı!

LGS soruları ve cevapları belli oldu! 2023 meb.gov.tr LGS cevap anahtarı nasıl görüntülenir? İşte, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) temel soru kitapçığı görüntüleme ekranı…

Merkezî Sınav sonuçları 26 Haziran 2023 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

 

LGS SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Türkiye genelinde Liselere Geçiş sınavı saat 09:30’da sözel oturum ile başladı. Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, Inkilap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil sorularını cevaplandıracak.

MEB LGS cevap anahtarını erişime açtı.

04/06/2023 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları

 

SÖZEL KİTAPÇIK: http://meb.ai/ImuyJ7

SAYISAL KİTAPÇIK: http://meb.ai/NADpaE

 

LGS sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı sınac takvimine göre, Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek olup sorgulamalar MEB’in resmi internet sitesinden yapılacak.

 

LGS cevap anahtarı ne zaman veriliyor?

Liselere Geçiş Sınavı soruları genellikle sınavla aynı gün sınavdan birkaç saat sonra ya da sınavın ertesi günü yayınlanıyor. Bu nedenle soruların ve cevapların 4 Haziran akşamı ya da 5 Haziran 2023 Pazartesi günü yayınlanması bekleniyor. Sorular ve cevaplar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresinde olacak.

 

e-Okul LGS sonuçları nasıl öğrenilir?

ç) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır.

 

Hangi liseye yerleştim?

Meb.gov.tr sitesi üzerinden açıklanan LGS yerleştirme sonuçları e-Okul üzerinden de sorgulanabilecek.

 

LGS den kaç puan aldığımı nasıl öğrenirim?

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022’de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edildi. Adaylar, LGS sonuçları açıklandığı andan itibaren meb.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını TC kimlik numarası bilgisi ve Doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra sonuçlarını görüntüleyebilecek.

 

Lise neye göre seçilir?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

 

LGS puanları en az kaç olmalı?

LGS 500 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. İyi bir liseye yerleşmek için LGS’den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2’lik dilime girilmesi gerekiyor.

 

LGS’de Devlet puan verecek mi?

Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı’nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.