Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

LinkedIn Otomatik Oynayan Video Reklamları Getiriyor

LinkedIn Otomatik Oynayan Video Reklamları Getiriyor. Microsoft'un sahip olduğu Profesyonel sosyal ağ, marka bilinirliliğini arttırmak istiyor? Fakat bu ne kadar iyi?

LinkedIn Otomatik Oynayan Video Reklamlarını Oynatmaya Başlıyor

Sponsorlu içerik adı altında otomatik oynayan reklamlar kaçınılmaz olarak, Microsoft’un sahip olduğu bir birini tanıyanların oluşturduğu sosyal ağa gelmiş bulunuyor. LinkedIn Otomatik Oynayan Video Reklamları Getiriyor!

Pek çok kişinin LinkedIn‘in bu hareketini onaylayacağından yada beğeneceğinden pek emin değilim. Facebook, Instagram gibi bir çok sosyal ağdaki onayınız olmadan oynayan videolardan yeterince sıkıldık. LinkedIn gibi profesyonel ağ olarak tanımlanan platformunda reklam olayına girmesi pek sevimli olmayacak.

LinkedIn Otomatik Oynayan Video Reklamları Getiriyor

TechCrunch’ın haberine göre LinkedIn otomatik oynayan video reklamlarını duyurdu.

Daha önce reklam verenlerin LinkedIn üzerinde bir reklam videosu yayınlaması için YouTube ve Vimeo benzeri başka bir hizmeti kullanması gerekiyordu. Söz konusu yeni değişiklikle videolar, blog yayınlarının, durum güncellemelerinin ve iş ilanlarının yanında bağımsız olarak görüntülenecek.

Kurumsal bir sosyal ağ olma hüviyetinden farklı bir yere evriliyor olması bana göre kaygı verici. Elbette bu video reklam noktaları marka bilinilirliliğini arttırmak için kullanılabilir. TechCrunch’tan Anthony Ha’nın da belirttiği gibi kullanıcıları reklam verenlerin web sitelerine yönlendirmek ve potansiyel müşterileri toplamak içinde kullanılabilir. Hal böyle oluncu diğer sosyal ağlardan bir farklı kalmayacak.

LinkedIn Ekim ayından beri 700 şirket üzerinde bunu deniyor, önümüzdeki günlerde bu özelliği herkese yayabilir.