Sosyal Medya

Genel

LogMeIn, LastPass’ı Satın Alıyor.

Teknoloji dünyasının önemli satın alma hamlelerinden biri daha gerçekleşiyor.LogMeIn, LastPass'ı 125 milyon dolara satın alıyor.

Teknoloji dünyasının önemli satın alma hamlelerinden biri daha gerçekleşiyor. LogMeIn, LastPass’ı 125 milyon dolara satın alıyor.

Uzaktan erişim yazılımı firması LogMeIn, şifre yönetim hizmeti LastPass’ı 110 milyon dolar karşılığında satın almaya karar verdi. Her iki taraf da anlaşma şartlarını kabul ederken, satın alma hamlesinin önümüzdeki haftalarda sonlandırılması bekleniyor.

LastPass’ın maliyeti toplamda 125 milyon dolarlık bir rakama yükselebilir. Anlaşmaya göre LogMeIn iki yıllık süreçte belirli hedeflerin karşılanması halinde ek olarak nakit 15 milyon dolar daha ödeyecek.

LastPass web gezintilerini daha kolay ve güvenli hale getiren bir çevrimiçi parola yöneticisi olarak tanımlanabilir. 2008 yılından bu yana kullanıcılara sunulan ürün popülaritesini arttırmasının yanında, çok sayıda rakip hizmeti geride bırakarak yükselişe geçmiş durumda.

LogMeIn CEO’su Michael Simon konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “LastPass mükemmel bir firma ve aynı zamanda ödüllü ürün, milyonlarca sadık kullanıcı ve binlerce önemli kurumsal müşteriye sahip” dedi. Simon ayrıca bu atılımın kendilerine şifre yönetimi konusunda pazar liderliği konumunu getireceğine inandığını ifade etti.