Sosyal Medya

Otomobil

Lucid EV: Elektrikli Otomobil Dünyasının Yeni Şampiyonu!

Lucid Motors Yeni Lüks Elektrikli Aracını Tanıttı,LUCID EV Tek Şarj 644 KM. Hedefinde TESLA MODEL S var. Sadece o mu MERCEDES ve BMW 7 SERİSİ

Elektrikli otomobil dünyasında artık yeni bir mesafe şampiyonu var.

Lucid Motors, LA otomobil fuarında yeni lüks elektrikli otomobilini tanıttı. This is LUCID EV! Lucid EV, tek şarjla 400 Mil, yaklaşık 644 km yol kat edebiliyor.

Lucid Motors LA Auto Show’da uzun süredir üzerinde çalıştığı lüks elektrikli aracı LUCID’i tanıttı. Elektrikli lüks sedan Air Plus modeli 100.000 Dolar.

Hedefinde sadece Tesla’nın Model S’i yok. BMW 7 Serisi ve Mercedes-Benz’in lüks fosil yakıtlı araçları da var.

Yeni aracında 2018 yılında Arizonadaki fabrikada üretilmeye başlanması planlanıyor.

Tanıtım aslında en çok merak edilen batarya paketinin neye benzediğini ve özelliklerini göstermiş oldu. otomobil dünyasının en büyük 100 kWh’lik bataryası ile geliyor. Ancak firma 130 kWh’lik opsiyonda ekliyor.

Lucid Motors ve enerji ortağı Samsung SDI’a göre araç tek şarjla 400 mil yani 644 km yol katedebiliyor. Her elektrikli araç gibi 600 beygir güç üretiyor. Güç aktarma organı, aracın önündeki HVAC ve süspansiyon sistemi ile entegre edilmiş.

LUCID EV Galeri

 

 

 

 

Tüm motorlar devredeyken 0-dan 100’e 2.5 saniyede çıkıyor ve bunun için 1000 beygir güç üretebiliyor.

Air modeli özerk kullanım için gerekli donanıma sahip. Uzun ve kısa menzilli radar, kameralar ve Lidar var.

Elektrik otomobil pazarı gittikçe kızışıyor. Bunu her yazımda söylüyorum. Lucid en iyi modeli için 100.ooo dolardan fazla bir maliyeti olacak. Ancak gelecekte 65. ooo dolarlık modelde üretecek.

 

LucidMotors