Sosyal Medya

MacOS

MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvası Kalktı, işte Sebebi?

MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvası Kalktı. Peki Neden? Standartları kendi belirlemesiyle bilinen Apple, Bu Kezde SD Kart Yuvasını Öldürdü.

Yeni MacBook Pro’larda SD Kart yuvası artık yok! İşte Sebebi?

Yeni MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvası artık yok. Apple kimin ne dediğine bakmadan kullanıcılarını yeniliklere itmeye bayılıyor. Yeni MacBook Pro’larda SD Kart yuvasının kalkacak olması da bunlardan sadece biri.

Teknoloji devi yeni MacBook Pro’larda birçok standart olarak görülen portlara yer vermedi. Bu standart portlar yerine kendi yeni standartlarını yarattı. Yıldırım Portu ve Thunder Bolt portu gibi. Ancak iş SD Kart yuvasına geldiğinde durum aslında biraz daha ciddi.

MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvası Kalktı. Peki Neden? Standartları kendi belirlemesiyle bilinen Apple, Bu kezde SD Kart Yuvasını Öldürdü.

 

MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvası

Apple’ın kıdemli Başkan yardımcısı Phil Schiller’in Independent‘e verdiği röportajda Apple bu kararının nedenleri açıkladı.Bir çok kullanıcısının hoşuna gitmeyecek olsa da Apple verdiği kararın doğruluğundan oldukça emin.

Schiller bu ani kararın şüphe ile karşılaşılsa da ondukça cesur bir hareket olduğunu söylüyor. Apple’ın nihayi hedefinin müşterilerine her zaman en iyi teknolojileri sunmak olduğunun altını çiziyor. “Bu değişikliklerle insanlara yardım” etme ruhuyla hareket ediyoruz diyor.

İste bu ruhla Schiller SD Kart Okuyucuların yeni teknolojilere göre hantal kaldığını buna alternatif olarak geliştirilen yeni kablosuz teknolojilerin çok daha yararlı olduğunu söylüyor.

“SD Kart yuvasının kaldırılmasının bir kaç sebebi var. Bir, hantal bir yuva olması. Bunun yerine çok daha hızlı Compact Flash ve SD kart okuyucular kullanılabilir. Şu anda bir çok kamera SD karta kayıt etse de yeni Kameraların hepsinin Kablosuz aktarım teknolojileri gelişmiş durumda. Bu durumun zaten bu alternatifin çok daha faydalı olduğunun ispatı. Bu yüzden fiziksel bir adaptör kullanmak yerine kablosuz aktarımın daha ileriye dönük bir adım olduğunu düşünüyorum. ” diyor.

MacBook Pro 2016 SD Kart Yuvasını ani bir kararlar kaldıran Schiller, kesinlikle potansiyel alıcıların kendisiyle aynı fikirde olacağından oldukça emin.

Yeni Macbook Pro’larda SD Kart Yuvası Neden Kalktı?

Kablosuz aktarım teknolojisi yani Wireless Teknoloji gerçekten geliştikçe gelişiyor ancak hala bir standart olarak tanımlanmış değil. Büyük olasılıkla da bir kaç yıl daha olmayacak.

Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama Apple bence yine bildiğini okuyor. Ancak daha çok tepki alacağına şüphe yok. Bir çok SD Kart ile çalışan kameranın kablosuz desteğinin olmaması onun için bir sorun değil gibi görünüyor.

 

Apple’s Philip Schiller talks computers, touchscreens and voice on the new MacBook Pro on The Independent