Sosyal Medya

Kripto Para

Makro belirsizliklere rağmen kriptoda büyük hedefler sınırlı kalıyor  

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede geçen hafta açıklanan Eylül ayı ÜFE, TÜFE rakamlarının piyasalara etkileri yer alıyor.

Makro belirsizliklere rağmen kriptoda büyük hedefler sınırlı kalıyor

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede geçen hafta açıklanan Eylül ayı ÜFE, TÜFE rakamlarının piyasalara etkileri yer alıyor:

Hisse senetleri geçtiğimiz Cuma günü hız treni yolculuğuna çıktı ve önemli göstergeler, kavurucu sıcak enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından tarihi bir geri dönüş gördü. Hisse senedi piyasası, haftayı %1.3 düşüşle kapatmadan önce S&P 500’ün gün içi seviyesinde %5 eklemesiyle, TÜFE sonrası satışların tüm ayırt edici özelliklerine meydan okudu.

Kripto piyasası, geleneksel finansal piyasalardan kısa bir ayrışmanın başlangıcında olabilir. Büyük kripto para birimlerinin çoğu, küresel piyasalardaki hızlı likidite buharlaşmasının ortasında geçen hafta büyük ölçüde hedefe bağlı kaldı. Yatırımcılar öfkeli enflasyon ve yaklaşan durgunlukla boğuştuğu için Bitcoin, sessiz bir hafta sonundan sonra 19 bin dolarlık pivot seviyesinin oldukça üzerinde teklif veriyor.

Ethereum, son 24 saatte %1.34 artış kaydettikten sonra 1.300 dolar seviyesinin üzerinde tehlikeli bir el değiştiriyor. Orta-büyük altcoinler karışık performanslar gördü; QNT, Eylül ayının sonundan itibaren CBDC güdümlü momentumu ile pakete liderlik etti ve benzer bir zaman diliminde %8’lik bir kazanç sağladı. Eylül ayı TÜFE okuması, Federal Rezerv’in enflasyonla mücadele konusundaki agresif yaklaşımını doğruladı ve daha fazla faiz artırımının yolda olduğunu ima etti.

Bitcoin ve Ethereum için arka arkaya üç hafta boyunca çok az spot fiyat hareketi oldu ve bu da fonlama oranlarının düzleşmesine ve DVol endeksinin 12 ayın en düşük seviyelerine ulaşmasına neden oldu. Görünüşe göre yatırımcılar, vadeli işlem piyasalarındaki önemli oynaklık tahliyesine ve Bitcoin ve Ethereum’un vade yapılarındaki dik kontangoya yansıyan yakın vadede sürekli spot fiyat konsolidasyonuna güveniyorlar.

NFT pazarında, OpenSea, 52 milyon $’lık işlem hacmiyle haftalık grafikte pazara hakim durumda ve diğer tüm pazar yerlerinin toplam hacminin iki katından fazla. Magic Eden, NFT telif ücretlerinin son savaşından sonra rekabet gücünü kaybediyor gibi görünüyor. X2Y2, haftalık hacmi 10 milyon dolara yaklaştığından üçüncü sırada yer alıyor Magic Eden, geçtiğimiz Cuma günü platformu aracılığıyla satılan NFT’lerde içerik oluşturucu tarafından belirlenen telif ücretlerini artık kesinlikle onurlandırmayacağını duyurdu. Duruşundaki ani değişiklik, pazar payını telif ücretinden kaçan rakiplere hızla kaybetme baskısına yenik düşen Solana’daki en büyük NFT platformu için büyük bir hamleye işaret ediyor.

Magic Eden, bunun kolay bir karar olmadığını ve bir Twitter ileti dizisindeki ekosistem için büyük olasılıkla ciddi etkileri olacağını kabul etti. Ayrıca, kullanıcıları geri kazanmak için devam eden bir promosyon döneminde platform ücretinden feragat etti. Bu arada Magic Eden, NFT sarma yoluyla zincir üzerinde telif hakkı koruması oluşturmanın yollarını bulmak için Cardinal ile iş birliği yapıyor.