Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tesla, Bitcoin’i yakında ödeme olarak kabul edecek!

Tesla Bitcoin'i ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Tesla 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurdu. Bitcoin bu haber'den sonra..

Tesla Bitcoin’den 1.5 milyar dolar satın aldı, yakında ödeme olarak kabul edecek

Tesla CEO’su Elon Musk’ın kripto paralara karşı olan ilgisi sır değil.. Ancak benim aklıma ilk gelen Dogecoin ile ilgili yaptığı paylaşımlar…Görünen o ki tüm bu paylaşımlar boşuna değilmiş… Özellikle bitcoin paylaşımı…

Tesla, kripto para piyasasına ciddi bir yatırım yaptı. 1,5 milyar dolarlık bir bitcoin alan TESLA, bir anlamda Bitcoin’e olan güveni de arttırdı ve Bitcoin’in 44 – 46 bin dolar seviyelerine yükselmesine sebep oldu.

Bu bir aldatmaca da olabilir aslında yine de CNBC haberine göre; Tesla’nın getirilerini “çeşitlendirmek ve maksimize etmek” için sadece 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almadığını, aynı zamanda “yakın gelecekte dijital varlığı kullanarak ödeme almaya başlayacağını” bildirmesi işleri değiştirebilir.

Tesla, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin, hızlı fiyat değişiklikleri, “kötü niyetli saldırılar” ve fiziksel formatlarda bulunmayan “teknolojik eskime” bir takım nedenlere karşı yatırımcıları uyarmakta hızlı davrandı. Aslında Elon Musk kendisinin yaptığı gibi Bitcoin üzerinde spekülasyonların ve dalgalanmaların olabileceğini gayet iyi biliyor.

Elon Musk yine de kripto para milyonerlerini açıkça kendine çekmek istiyor. Şirket açısından 1.5 milyar dolar; Tesla’nın kabaca 19.4 milyar dolarlık nakitinin önemli bir bölümünü temsil ediyor ve Bitcoin fiyatları düşerse bu paranın buharlaşması tamamen mümkün.

Görünen o ki TESLA’nın Bitcoin hakkındaki gelecek vizyonu onun parlak bir geleceği olduğuna ve kendisinin yaptığı gibi güçlü bir kaç oyuncu ile meşrulaştırılması durumunda daha stabil bir alım aracı olabileceği yönünde… Haklı olup olmadığını göreceğiz…