Sosyal Medya

Otomobil

Maserati ilk hibrit otomobilini 21 Nisan’da açıklayabilir

Maserati mücadele ettiği Çin pazarına elektrikli hibrit modeli ile biran önce girmek istiyor. Maserati ilk hibrit otomobilini 21 Nisan'da...

Maserati ilk hibrit arabasını 21 Nisan’da açıklayabilir

Ghibli’nin PHEV versiyonu Pekin Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkabilir. Maserati ilk hibrit otomobilini tanıtabilir.

Maserati’de efsane otomobillerini elektrikli çağına doğru sürüklemeye başlayabilir. Automotive News Europe kaynaklarına göre; Fiat Chrysler’e ait Ghibli sedanın ilk hibrit sürümünü 21 Nisan’da Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Tüm detayları belli olmamakla birlikte kısa mesafeleri elektrikli olarak kat edebilecek Plug-in hibrit bir model olacağı belirtiliyor.

Öte yandan özellikle Çin pazarında var olma savaşı veren şirket satışlarında yüzde 27’lik bir düşüş yaşadı. Bunun yanında Çin hükümetinin elektrikli ve melez talebini desteklemesi şirket için bu geçişi hızlandırabilir. Fiat Chrysler 2022 yılına kadar 30’dan fazla aracı elektrikli hale getirmeyi planlıyor. Bir çok otomobil üreticisini sıkıştıran bir başka durum ise bir çok motor üreticisi regülator durumundaki ülkenin içten yanmalı motor seçeneklerinden giderek azaltması yönündeki çabaları da geçişi zorluyor.

Elbette tamamen elektrikli modeller için biraz daha beklemek gerekiyor. Şirketin Mayıs ayında elektrikli bir spor otomobilin piyasaya sürülmesi beklenirken; GranTurismo ve GranCabrio sırasıyla 2021 ve 2022’de sadece EV modelleri olarak karşımıza çıkabilir. Artan benzinle çalışan modeller fuarların yıldızı uzun süre olmayacak…

Automotive News Europe