Sosyal Medya

Otomobil

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliğine imza attığını duyurdu

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliğine imza attığını duyurdu. Maserati, Dünyanın ilk “tamamen elektrikli motor sporları etkinliği” olan Formula E şampiyonasında yeni “Gen3” isimli otomobiliyle start alacak.

Maserati ve ROKİT Venturi Racing ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası İş birliği Duyuruldu

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 9. Sezonunda piste çıkmaya hazırlanan Maserati, ROKiT Venturi Racing ile gerçekleştirdiği uzun soluklu ortaklığını duyurmak için Roma E-Prix’yi seçti.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü Formula E yarış otomobili olan “Gen3” ile Sezon 9’dan itibaren pistteki yerini alacak olan Maserati, şampiyonada yarışan ilk İtalyan marka olacak.

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliğine imza attığını duyurdu

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliğine imza attığını duyurdu. Maserati, Dünyanın ilk “tamamen elektrikli motor sporları etkinliği” olan Formula E şampiyonasında yeni “Gen3” isimli otomobiliyle start alacak. Formula E şampiyonasında katılan ilk İtalyan marka olan Maserati, köklü motor sporları geçmişi ile gelecek elektrifikasyon stratejisini bir araya getiren bu hamle ile ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda mükemmel bir uyum sergileyeceğinin sinyalini veriyor. Bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü tek koltuklu Formula E aracı “Gen3” ise tasarım, üretim ve teknoloji açısından birçok yeniliği barındırıyor.

Maserati’nin uzun soluklu bir iş birliğini imza attığını duyurduğu ROKiT Venturi Racing, Roma E-Prix öncesinde iki Dünya Şampiyonasına, Takımlara ve Sürücülere liderlik etti. İki zafer, beş podyum ve İsviçreli İtalyan Edoardo Mortara ile Dünya Şampiyonu ikinciliği unvanı ile geçen sezon takım, bugüne kadarki en başarılı sezonunu geçirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Maserati CEO’su Davide Grasso

“Formula E ile motor sporlarına geri dönmek Maserati için doğal bir seçimdi. Bu serüveni, bizimle aynı değerlere sahip, geleceğe bizim gibi bakan bir partnerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. ROKiT Venturi Racing ekibiyle aynı kararlılığı ve dünyanın dört bir yanındaki pistlerde rekabet etme ve kazanma arzusunu paylaşıyoruz.” dedi. ROKiT Venturi Racing Başkan ve Yönetici Ortağı Scott Swid ise “Gen3 için Maserati ile ortaklık yapmak harika. Takım, Maserati ve Formula E için mükemmel, ancak daha da önemlisi, ikonik bir markanın üst düzey motorsporları dünyasına dönüşüne tanık olmak Maserati hayranları için de harika bir haber. Bu ortaklık sadece Formula E’deki uzun vadeli geleceğimiz için güçlü temeller oluşturmakla kalmıyor. Bu ortaklık ile prestijli bir marka köklerine geri dönerek motorsporlarının en ileri ve en hızlı büyüyen biçimi ile heyecan verici bir hikaye yazıyor.” şeklinde konuştu.