Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Mayadem Çocuklar İçin Güvenli Projeler Geliştiriyor

Pandemi koşulları ile birlikte evde daha fazla zaman geçiren çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonu başında geçirdiği süre her geçen gün artıyor.

Mayadem Çocuklar İçin Güvenli Projeler Geliştiriyor

Pandemi koşulları ile birlikte evde daha fazla zaman geçiren çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonu başında geçirdiği süre her geçen gün artıyor. Özellikle eğitimlerini de online şekilde almaya başlayan çocukların mobil dünyada geçirdiği sürenin niteliği ve zararlı içeriklerden korunarak faydalı içeriklere yönlendirilmeleri velilerin en büyük önceliklerinden biri haline geldi.
2015 yılından bugüne çocuklara yönelik güvenli oyunlar ve uygulamalar geliştiren Mayadem’in hayata geçirdiği uygulamalardan biri de TRT Çocuk işbirliği ile yayınlanan “TRT Çocuk Kitaplık” uygulaması. Yayınlanır yayınlanmaz büyük ilgi gören, çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan ve eğitimlerine katkı sunan TRT Çocuk Kitaplık, bugün itibariyle mobil mağazalardan 1 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirildi. Yayınlandığı 23 Nisan tarihinden bugüne uygulamaya ülkemizin seçkin yayınevlerine ait 161 eser eklenirken, bu çocuk kitaplarının hepsi ücretsiz ve reklamsız olarak kullanıma sunuldu.

Konu ile ilgili konuşan Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu: “İçinde bulunduğumuz dijital çağda çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları zararlı içeriklerden korumak gün geçtikçe önem kazanan olgular. Özellikle pandemi süresince evde geçirdiği vakitler artan çocukların bu anlamda doğru yönlendirilmesi de en önemli konuların başında geliyor. Biz de bu noktada çözüm ortaklığı sunmakta olduğumuz TRT Çocuk ile birlikte kitap okuma deneyimini “oyunlaştıran” TRT Çocuk Kitaplık uygulamasını hayata geçirerek yayınladık ve bu anlamda güzel dönüşler aldık. İnteraktif bir kitaplık olan TRT Çocuk Kitaplık, çocuklara dijital ortamda yaş gruplarına uygun kitapları okuma deneyimi sunarken, aynı zamanda bölüm sonunda yer alan kitap ile ilgili sorularla çocukların içeriği özümsemesini sağlarken her kitap sonunda kendine özgü bir oyun oynama imkanı da sunarak ödül mekanizmasını hayata geçiriyor. Uygulamanın gün geçtikçe yaygınlaşması ve geleceğimiz olan çocukların gelişiminde olumlu anlamda fark yaratmasını umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.