Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

McDonald’s İştah Hattı ile Whatsapp’tan sipariş başladı

McDonald’s İştah Hattı ile Whatsapp’tan sipariş başladı

McDonald’s Türkiye’den doyurucu bir yenilik daha… Sektöründe yapay zeka destekli ilk chatbot hizmetini sunmaya başlayan McDonald’s Türkiye, İştah Hattı ile Whatsapp üzerinden sipariş alıyor, müşterilerine daha hızlı ve kolay bir deneyim yaşatıyor. McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar,

“Müşteri deneyimi ve memnuniyeti, teknoloji alanındaki yatırımlarımızın da belirleyicisi. McDonald’s İştah Hattı ile McDonald’s lezzetlerini sipariş vermeyi çok daha hızlı ve kolay hale getirdiğimiz gibi, müşterilerimize kesintisiz hizmet
ve anlık iletişim imkanı da sunuyoruz” dedi.

Anadolu Grubu bünyesinde, ülke genelinde 250’ye yakın restoranıyla faaliyet gösteren McDonald’s Türkiye, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için sunduğu hizmetlere bir yenisini ekledi. McDonald’s Türkiye, sektöründe yapay zeka destekli ilk Whatsapp chatbot hizmetini devreye aldı. McDonald’s İştah Hattı isimli chatbot kanalı, McDonald’s lezzetlerini sipariş vermeyi çok daha kolay hale getiriyor. McDonald’s İştah Hattı, kullanıcılara kesintisiz hizmet ve anlık iletişim imkanı sunuyor. Siparişin yanı sıra kampanyalar, fırsatlar hakkında da bilgi alınabiliyor. 444 62 62’yi telefonlarına kaydeden Whatsapp kullanıcıları, İştah Hattı’ndan diledikleri siparişi vermenin yanı sıra kampanyalar, sipariş durumunu takip etme ve en yakın restoranı bulma konularında da bilgi alabiliyor.

Müşterilerine daha kolay ve hızlı bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini söyleyen McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, yapay zeka destekli Whatsapp chatbot hizmeti ile sektörde fark yarattıklarını söyledi. Uçanlar, “Müşteri deneyimi ve memnuniyeti, teknoloji alanındaki yatırımlarımızın da belirleyicisi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu, yeni deneyimlere açık bir kitleye sesleniyoruz. Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına her kanaldan cevap verecek yatırımları hayata geçiriyoruz” dedi.

“Dijital kanallarda büyümemiz sürüyor”

Son yıllarda teknolojik proje yatırımlarını artırdıklarını ve dijital dönüşümün pandemi ile daha da hızlandığını belirten Uçanlar, şöyle devam etti:

“Web sitemiz, Alo Servis hizmetimiz ve McDonald’s mobil uygulamamamızı da içeren dijital kanallarımızdan gelen ciromuz, geçen yılın iki katına çıkarak, toplam ciromuzun yüzde 40’ını gerçekleştirdi. Müşterimizi tanımamızın, dijital yolculuğunu takip edip deneyimlerini iyileştirmemizin ve geçen yıl hayata geçirdiğimiz Temassız Teslimat, Online Öde Gel-Al gibi hizmetlerimizin bu artışta büyük etkisi var. Pandemi döneminde paket servise artan talebin normalleşme döneminde de devam edeceğini öngörerek, bu yöndeki çalışmalara ağırlık verdik. Yapay zeka teknolojilerini sipariş süreçlerimize entegre ederek hız ve kolaylık sağladığımız İştah Hattı ile dijital dönüşüm yol haritamızdaki bir projeyi daha başarıyla hayata geçirdik. Whatsapp kullanıcıları McDonald’s İştah Hattı’na mesaj göndererek hem kolayca sipariş verecek hem de kampanya ve fırsatlardan yararlanabilecek.”

Türkiye’de McDonald’s

‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ çalışmasına göre dünyanın en değerli 9’uncu markası olan ve Türkiye’de ilk restoranını 1986 yılında açan McDonald’s, 2005 yılından bu yana Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir. McDonald’s, bugün yaklaşık 250’ye yakın restoranı ve 6000 civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet vermektedir. McDonald’s, sunduğu ürün ve hizmetlerin %98’ini Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin etmektedir.

McDonald’s İştah Hattı telefon numarası : 444 62 62