Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

MediaTek Dimensity 820: Dual SIM 5G bu modelle yaygınlaşabilir

MediaTek Dimensity 820 Dual SIM 5G bu modelle yaygınlaşabilir. Orta Seviye telefonlarda 5G'nin yaygınlaşmasını sağlayacak yeni mobil işlemci.

 

MediaTek’in en yeni işlemcisi, çift SIM 5G telefonların genel kullanımına – yaygınlaşmasına yardımcı olacak

MediaTek Dimensity 820, daha iyi hızlar ve kesintisiz aktarımlar için 5G destekliyor..

MediaTek malum daha çok orta seviye telefonlarda gördüğümüzü işlemcileri üretiyor…Nitekim şirket Mediatek Dimensity 820 işlemcisinin piyasaya sürülmesiyle amiral gemisi olmayan telefonlarda 5G’yi daha erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. 5G kapsama alanları, daha yüksek indirme hızları, çift SIM teknolojisi ve yeni radyo üzerinden ses (VoNR), VoLTE teknolojisine 5G eşdeğeri arasında gelişmiş kapsama alanı ve kesintisiz aktarımlar sunan en yeni taşıyıcı toplama teknolojisine sahiptir. Başka bir deyişle, orta, uçtan uca bir işlemciye yerleştirilen Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa için en gelişmiş alt 6Ghz 5G teknolojisinden bazılarına sahiptir.

MediaTek’in Dimensity 1000 çip performans açısından sadece bir adım aşağı iniyor ; dört Arm Cortex-A76 (A77 yerine) 2,6 Ghz’ye kadar çalışan çekirdekler; dört 2.0 Ghz Cortex-A55 çekirdeği ve beş çekirdekli Arm Mali- G57 GPU. Ayrıca 4K HDR video kaydı ve HDR10 + medya oynatma ile birlikte MediaTek’in yüz tanıma ve diğer işlevler için APU 3.0 AI işleme ünitesine sahiptir. MediaTek’in HyperEngine 2.0 ile geliştirilmiş oyun performansı ile birlikte 80 megapiksele kadar kameraları ve 120Hz ekranları destekliyor.

MediaTek Dimensity 820, Qualcomm’un Snapdragon 765 yongalarında sunulan özelliklerle aynı olan dahili 5G teknolojisine sahip oldukça güçlü bir işlemciye benziyor. MediaTek bir çıkış tarihi belirtmedi, ancak yakında Xiaomi, Oppo ve Motorola gibi üreticilerin telefonlarında görünmesi bekleniyor.