Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Mercedes-Benz Otomotiv Yeni Lifestyle İletişim Ajansını Seçti 

Mercedes-Benz Otomotiv; kültür, sanat, moda ve spor alanında yapacağı stratejik lifestyle iletişim çalışmalarını L’Appart PR Istanbul ile birlikte yürütecek.

Mercedes-Benz Otomotiv Yeni Lifestyle İletişim Ajansını Seçti

 

Mercedes-Benz Otomotiv; kültür, sanat, moda ve spor alanında yapacağı stratejik lifestyle iletişim çalışmalarını L’Appart PR Istanbul ile birlikte yürütecek.

 

Otomotiv sektöründe dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen markalarından Mercedes-Benz Otomotiv, sektörde 15. yılını kutlayan ve portföyündeki lüks markalar için yürüttüğü stratejik iletişim çalışmalarıyla tanınan L’Appart PR Istanbul ile birlikte yeni dönem iletişim stratejilerini planlayacak. Mercedes-Benz Otomotiv bu yeni iş birliğiyle birlikte kültür, sanat, moda, spor gibi alanlarda da güçlü, hedef odaklı ve uzun vadeli projelere imza atma vizyonunu genişletiyor.

 

Türkiye’de moda, kozmetik ve lüks perakende alanında dünyanın önde gelen markalarına iletişim danışmanlık hizmeti sunan L’Appart PR Istanbul; 15 yıllık tecrübesi ve global bakış açısıyla Bulgari, Miu Miu, Burberry, Chanel, Gucci, Swarovski, Bobbi Brown, Estée Lauder, Jo Malone London, M.A.C Cosmetics, Kilian gibi markaların yanı sıra, Prime Video, Susona Bodrum gibi lifestyle içerikli markaların da medya, marketing, etkinlik, sponsorluk, sosyal sorumluluk, kriz yönetimi, dijital PR ile kreatif marka iletişim faaliyetlerini yürütüyor.

 

Mercedes-Benz Otomotiv Hakkında:

02.01.2020 itibarıyla Türk Ticaret Kanunu kısmi bölünme sonucu Mercedes-Benz marka hafif ticari araç ve Mercedes-Benz Group AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının ithalat ve satışından sorumlu olarak faaliyetlerine başlamıştır. 1967’den 2020 yılına kadar Mercedes-Benz Türk A.Ş. bünyesinde gerçekleşen hafif ticari araçlar ve otomobil markalarının satış ve ithalat faaliyetleri, Mercedes-Benz Group AG’nin tüm dünyada başlattığı yeni yapılandırma süreci ile paralel olarak 09.04.2019 tarihinde kurulmuş olan Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş.’ne devredilmiştir. Bu yeni yapılandırma stratejisi kapsamında Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar ile Kamyon ve Otobüs ürün gruplarının faaliyetlerine iki ayrı şirket yapısı altında devam etme kararı alınmıştır. Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. 02.01.2020 itibarıyla faaliyete geçmiş ve Mercedes-Benz marka hafif ticari araç ve Mercedes-Benz Group AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının ithalat, satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Mercedes-Benz Group AG’nin 2013 yılında küresel IT stratejisi kapsamında Türkiye’yi bilgi teknolojileri üslerinden biri olarak konumlandırmasıyla İstanbul’da faaliyetlerine başlayan Küresel IT Çözümleri Merkezi (Solution Delivery Center Turkey) de 02.01.2020 itibarıyla Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. Küresel IT Çözümleri Merkezi bugün tüm dünyada 40’tan fazla ülkeye 7/24 IT hizmeti vermektedir. Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş, bugün 450 personeli istihdam etmektedir. Bunun yanı sıra ülke çapındaki showroom ve satış sonrası hizmetler ağında 4000’i aşkın kişi çalışmaktadır.