Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Metaverse’te ilk Uluslararası Ramazan Etkinliği

UGC90, en büyük metaverse platformlarından biri olan The Sandbox’ın Ramazan ayına özel etkinliği için Ayasofya Camii’yi tüm dünyanın ziyaret edebileceği metaverse deneyimi haline getirdi.

Metaverse’te ilk Uluslararası Ramazan Etkinliği

UGC90, en büyük metaverse platformlarından biri olan The Sandbox’ın Ramazan ayına özel etkinliği için Ayasofya Camii’yi tüm dünyanın ziyaret edebileceği metaverse deneyimi haline getirdi. Ramazanın temsil ettiği erdem, sabır, paylaşım, dayanışma, kutlama gibi pozitif duyguları metaverse’te de yansıtmayı hedefleyen bu deneyim, The Sandbox’ta Ramazan boyunca dünyadaki tüm oyunculara açılacak. Tüm The Sandbox oyuncuları, Ayasofya Camii’yi ziyaret edebilecek, diğer oyuncularla Ramazan ayını birlikte kutlayacak.

The Sandbox, dünya çapında aylık aktif kullanıcısı +200.000’i aşan ve 400’den fazla global markanın yer aldığı bir metaverse platformu. Türkiye’de ise bi’ hayli kullanıcısı bulunan The Sandbox, Ramazan ayına özel etkinlik için UGC90 ile birlikte diğer The Sandbox stüdyoları Hungri ve Wolves ile birlikte çalıştı. Month of Sharing yani, Paylaşım Ayı etkinliği önce UGC90’nın tasarladığı Ayasofya Camii ile başlıyor. Buradaki deneyimleri tamamlayan oyuncular, portallar aracılığıyla bir nevi metaverse’te diğer dünyalara ışınlanarak oradaki deneyimleri de tamamlıyor. Diğer iki deneyim; Osmanlı Dönemi Ramazan ayı iftar etkinlikleri ve kutlamaları, Arap coğrafyasında sahur etkinlikleri ve kültürünü yansıtıyor. Portallar aracılığıyla bu deneyimler arasında seyahat etmek oyuncuları adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Metaverse’te Baklava Toplayıp Gerçek Baklava Kazanma Şansı

The Sandbox metaverse platformu  farklı kültürlerin önemli zamanlarını oyunlaştırarak tüm dünyadaki oyuncularının deneyimine açıyor. Bu deneyimleri tamamlayanlar çeşitli ödüllere kavuşuyor. Ramazan ayına ait bu deneyimleri tamamlayan kullanıcılar aynı zamanda gerçek baklava kazanma şansına da sahip olacaklar. Baklava ödülünü kazananlar dünyanın neresinde olursa olsun ödülleri adreslerine Türkiye’den gönderilecek.

UGC90 CEO’su Burak Günsev etkinlik hakkında şunlardan bahsetti:

UGC90 olarak “Paylaşım Ayı” metaverse deneyiminin Social Hub’ı (Sosyal Merkez) için tüm dünya tarafından ilgi duyulan Ayasofya Camii’yi metaverse’te inşa ettik. Ayın sonunda bayramlaşmanın erken saatlerde büyük bir coşku ile başladığı, tüm ramazan boyunca da en büyük ibadet ve toplanma noktalarından biri olan Ayasofya Camii metaverse’te ki karşılığı ile Social Hub(Sosyal Merkez) olarak tüm dünyanın karşısına çıkacak. Ayasofya Camii’yi birebir boyutunda ve tüm detaylarıyla The Sandbox’ın temasıyla tasarlayıp globaldeki oyuncuların deneyimine sunduk. Hat Levhalar’dan Ayasofya’nın bir simgesi haline gelen kedi Gli’ye kadar tüm detayları gerçeğine uygun halde metaverse’te inşa etmek için elimizden geleni yaptık. Amacımız dünyadaki tüm The Sandbox oyuncularının Ramazan ayının temsil ettiği pozitif duyguları metaverse’te de yaşaması yönünde.