Sosyal Medya

Windows

Microsoft Edge’in Eşitleme Özelliği Olacak

Microsoft, yeni web tarayıcısının bu popüler işlevi de sunacağını Twitter'da doğruladı!

Microsoft, yeni web tarayıcısının bu popüler işlevi de sunacağını Twitter’da doğruladı!

Microsoft, Windows 10’da IE’yi bir kenara bırakıp, yola yepyeni Edge ile devam edecek. Firma, birçok kullanıcının ismini duyduğu gibi uzaklaşmak istediği Internet Explorer’ın kötü ününü dağıtmak için geçmişte çok çalışmış olsa da, bunda tam anlamıyla başarılı olamamıştı. Yenilenmiş, modern bir rendering motoru ve yepyeni bir arayüzle gelen Edge ise geliştirilme aşamasında olmasına rağmen bizleri heyecanlandırıyor.

Twitter’da kullanıcıların sorularına cevap veren Edge geliştirici takımı, yeni web tarayıcısının yer imlerini, parolaları, geçmişi ve sekmeleri eşitleme işlevi sunacağını söyledi. Bununla birlikte takım, bu işlevin ne zaman geleceği konusunda herhangi bir ipucu vermedi.

Chrome ve Firefox’un ciddi bir rakibi olmak isteyen Edge’in, işlevsellikte eksik kalmaması önemli. Bu yüzden tarayıcıya eşitleme işlevinin eklenecek olması, şaşırtan bir gelişme değil. Eşitlemenin yanında bir başka işlev olan eklenti desteğinin yazın sonunda veya sonbaharın başında geleceği söyleniyor.

Microsoft Edge’i denemek isteyenler, Microsoft’un geçtiğimiz hafta yayınladığı 10074 numaralı Windows 10 yapısını bilgisayarlarına yükleyebilirler.