Sosyal Medya

Windows

Yeni PC Alıp Eski Windows Çalıştırmak İsteyenlere Kötü Haber

Microsoft yeni bilgisayarlarda eski windows sürümlerini çalıştırmak isteyenlere kurumsal desteğini kesiyor.

Bu yıl Windows Pc alıp Windows 10’dan daha eski işletim sistemiyle kullanmak isteyen kurumsal müşteriler varsa bu planlarını bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.

Microsoft’un açıkladığına göre bundan sonra AMD, Intel ve Qualcomm’un çıkaracağı daha yeni işlemcilere sahip makinalar için kurumsal destek sadece Windows’un mevcut versiyonuna verilecek.

Windows 10 işlemci desteği konusunda düzenleme yapan Microsoft Windows 7 ve 8.1 destekleyecek bazı Skylake tabanlı işlemcilerin taslak listesini yayınladı, ancak bu destek programı sadece 17 Temmuz 2017 tarihine kadar geçerli olacak. O tarihten sonra kurumsal kullanıcıların teknik destek almayı sürdürmeleri için Windows 10’a geçmeleri gerekecek.

Microsoft bu yeni destek planı kullanıcıları güncel donanımlar ile daha hızlı ve performanslı çalışan yeni işletim sistemlerine geçirmeye zorluyor.Ayrıca Microsoft bu şekilde şirketlerin Windows’un en güncel sürümüne geçişini de çabuklaştırmak istiyor. Çünkü birçok kurumsal müşteri mümkün olduğu kadar Windows’un daha eski versiyonlarında kalmayı tercih ediyor. Bunun en doğal sebebi ise lisans paraları ve kurumlar için geliştirilmiş özel uygulamaların yeni sürümlerde doğabilecek uyum sorunları olarak biliniyor.

Bazen PC üreticileri bu soruna özellikle kurumsal müşterileri için yeni ürünlerinde daha eski sürüm Windows işletim sistemlerini yüklü olarak sunarak bu hamleleri destekliyor.

Microsoft kurumsal firmaları yeni sürümler için daha fazla zorlayacak hamleler yaparak elbette kendi gelirinide arttırmayı hedefliyor.