Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Microsoft hâlâ tam bir para kazanma makinesi, yüzde 30 artırdı!

Microsoft hala acımasız bir para kazanma makinesi, yüzde 30 artırdı. Microsoft'un 2021 1. Çeyreğe ilişkin en son kazanç raporu...

Microsoft hâlâ tam bir para kazanma makinesi konumunda, yüzde 30!

Her zaman olduğu gibi, Microsoft’un 2021 1. Çeyreğe ilişkin en son kazanç raporu pembe bir tablo çiziyor. Şirket, geçen yıla göre yüzde 12 artışla 37,2 milyar dolar kazanç bildirdi ve 13,9 milyar dolarlık etkileyici bir yüzde 30 artışla net kar elde etti. Büyük paket servisi hizmeti veren bir restoran gibi olan şirkete görünen o ki Pandemi hiç zarar vermiyor – aslında; muhtemelen şirketin başarılı bulut ve bilgi işlem tekliflerini daha da ileriye taşıyor. Şirket, genel bulut işini yüzde 20 artarak 13 milyar dolara ulaştırmayı başardı. Ayrıca Office’in de dahil olduğu verimlilik ve iş süreçleri grubunun yüzde 11 artarak 12,3 milyar dolara ulaştığını da söyledi.

Microsoft’un son kazanç raporunda, COVID-19 salgını yaşam şeklimizi yeniden şekillendirirken Xbox ve Surface işlerinin normalden daha hızlı arttığını belirttik .Hala istikrarlı bir şekilde yol alıyorlar – Xbox işi yüzde 30 artarken Surface yüzde 37 büyüdü – ancak oyun grubu son çeyreğin yarısı kadar hızlı büyüdü.

Yine de bu mantıklı: Çoğu oyuncu, Q1’de yalnızca bir hafta boyunca mevcut olan bir Xbox Series X veya S ön siparişini almak için büyük olasılıkla sıkı oturuyordu. Microsoft’un Surface satışları da önceki çeyreğe göre yüzde 10 daha yüksek; bu da sanal eğitimin başlamasıyla birlikte daha fazla bilgisayara ihtiyaç duyulmasından kaynaklanıyor olabilir.

Nereden bakarsanız bakın Microsoft hala tam bir para kazanma makinesi…