Sosyal Medya

Windows

Windows, Denetim Masası’na Son Veriyor!

Windows, yeni yayınlayacağı Windows 10 güncellemesi ile denetim masasını yayından kaldırmaya hazırlanıyor.

Windows, yeni yayınlayacağı Windows 10 güncellemesi ile denetim masasını yayından kaldırmaya hazırlanıyor.

Windows işletim sisteminin yapımcısı Microsoft, bilgisayarımız ile ilgili bir çok yazılımsal ayara erişmemizi sağlayan Denetim Masası’nı yeni yayınlayacağı Windows 10 güncellemesi ile yayından kaldırmaya hazırlanıyor.
Windows 10 ile yenilenen ayarlar uygulaması üzerinden bilgisayarımızın ayarlarını daha sade ve basit bir arayüz üzerinden yönetmemizi sağlayan Microsoft, bu uygulamayı genişletmeyi ve denetim masasıyla birleştirmeyi düşünüyor. Bir sosyal medya kullanıcısının mesajı üzerine Microsoft şirketinin Program Yöneticisi Brandon LeBlanc, Twitter’da şahsi profilinden bir ay içerisinde yayınlanacak yeni Windows 10 güncellemesiyle Denetim Masası’nın yerini Ayarlar uygulamasının alacağını belirtti. Ancak bunlara ek olarak bazı fonksiyonların ayarlar uygulamasına taşınamadığını belirten LeBlanc, bu konuda nasıl bir çözüm ürettiklerini açıklamadı.

settings

LeBlanc’ın yaptığı bu açıklamalar üzerine bazı Windows kullanıcıları sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. Kullanıcılar, Microsoft’un bu kararıyla beraber Windows ayarlarına erişimi kısıtlayacağından endişe duyuyor.

Aynı zamanda bazı kullanıcılar halen daha eski Windows sürümlerinin Windows 10’a göre daha başarılı olduğunu savunurken Denetim Masası’nın kaldırılması bu kullanıcılar tarafından da pek hoş karşılanmayacak gibi görünüyor.