Sosyal Medya

Mobil

Microsoft, HTC ve LG’yi Geçti!

Araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre Microsoft, Avrupa'nın 5 büyük ülkesinde telefon satışı yapan en büyük 3. şirket oldu.

Araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre Microsoft, Avrupa’nın 5 büyük ülkesinde telefon satışı yapan en büyük 3. şirket oldu.

Android ve iOS’in yanında üçüncü bir işletim sistemi seçeneği sunan Microsoft’un Windows Phone’ları, son aylarda yükselişe geçti. Atağa kalkan Microsoft, HTC ve LG gibi firmaları geçmeyi başardı.

Windows Phone pazarının genişlediğini dün aktaran araştırma şirketi Kantar, yayınladığı yeni rapor ile Microsoft’un, Avrupa’nın 5 büyük ülkesinde akıllı telefon satışı yapan en büyük 3. şirket olduğunu gözler önüne serdi.

Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya’yı kapsayan rapor, bu yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen telefon satışlarını baz alıyor.

Samsung, Avrupa’da liderliğini koruyor

Raporda, geçen yıla oranla %2.9’luk kayıp yaşayan Samsung, hala %39’luk payla lider şirket konumunda bulunuyor. Onu %2.5’lik büyüme ile şu an %16.2’lik paya sahip olan Apple izliyor.

Geçen yıl 3. sırada %10.6 paya sahip olan Sony yer alıyordu. Bu yılki pazar payı %7.1’e düşen Sony, 3.lük koltuğunu Microsoft’a kaptırmış durumda. Microsoft, yine aynı şekilde %10.6 ile bu yıl 3. sırada yer alıyor.

micro

3.lüğe yükselmekle de yetinmeyen Microsoft, raporun kapsadığı dönemde Motorola, HTC ve LG’nin toplamda sattığı telefonlardan daha fazlasını satmayı başarmış. Bu başarıda Microsoft’un çıkardığı bütçe dostu telefonların payı büyük.

Bunun yanında Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550 Avrupa’nın bu 5 büyük ülkesinde piyasaya çıkmaya hazırlanırken, Windows 10 Mobile’ın da Aralık ayında eski Lumia telefonları için kullanıma sunulacağı öğrenildi. Microsoft’un yükselişi, gelecek yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.