Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Snapdragon İşlemcilerle Çalışan Windows 10 Bilgisayarlar Geliyor

Qualcomm ile Microsoft, yeni nesil Snapdragon işlemciler ile çalışacak Windows 10 PC'ler için işbirliğine gitti.

Qualcomm ile Microsoft, yeni nesil Snapdragon işlemciler ile çalışacak Windows 10 PC’ler için işbirliğine gitti.

Qualcomm Incorporated’ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies, Microsoft’un Windows Donanım Mühendisleri Topluluğu etkinliğinde (WinHEC) yaptığı açıklamada, Windows 10 işletim sisteminin yeni nesil Qualcomm® Snapdragon™ işlemciler ile çalışmasını sağlamak amacıyla Microsoft ile işbirliğine gittiğini duyurdu.Windows 10 ekosistemini tam anlamı ile destekleyecek Snapdragon işlemci, Windows donanım geliştiricilerinin yeni nesil cihaz form faktörleri geliştirmesini mümkün kılacak ve mobiliteyi bulut işlemlerine taşıyacak şekilde tasarlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Technologies Başkan Vekili Cristiano Amon, “Qualcomm Snapdragon işlemciler; Gigabit LTE bağlantı, gelişmiş multimedya desteği, makine öğrenimi ve üstün donanım güvenliği gibi özelliklerin de dahil olduğu dünyanın en gelişmiş mobil işlem özelliklerini sunuyor. Tüm bunları sunarken aynı zamanda fanlar için daha az alana ihtiyaç duyan ince tasarımları ve uzun pil ömrünü de mümkün kılıyor. Windows 10 ekosistem ile uyumlu hale gelecek Qualcomm Snapdragon platformu, mobiliteyi bulut işlemlerine taşıyacak ve insanların bilgisayarlarını kullanma şeklini yeniden tanımlayacak.” dedi.

Geleneksel PC işlemleri her geçen gün daha fazla mobil hale gelirken Qualcomm Technologies, tüketicilerin her zaman açık ve bağlantıda kalma taleplerini karşılamak için benzeri görülmemiş bir inovasyon hızı ile mobil ekosistemin ölçeklenebilirliğini kullanıyor. Snapdragon, Windows 10 PC’leri destekleyerek günümüzün önde gelen akıllı telefonlarında kullanılan üstün teknolojiler ile en iyi işlem ve verimliliği bir araya getirecek.

Microsoft’un Windows ve Cihazlar Grup Başkan Vekili Terry Myerson ise açıklamasında şunları söyledi: “Qualcomm Technologies ile Windows 10’u ARM ekosistemine getiriyor olmaktan ötürü heyecanlıyız. Müşterilerimizin oldukları her yerde yaratıcılıklarını güçlendirmek için yeni yöntemler aramaya devam edeceğiz. Windows 10’u Qualcomm Snapdragon’un güç verdiği ince, hafif, verimli güç tüketen ve her zaman bağlantılı cihazlara getirmek, müşterilerimizin sevdiği “touch”, “pen” ve “Windows Hello” gibi inovasyonları her zaman her yerde ulaşılabilir yapmak için attığımız bir adımdır.”

Snapdragon’un güç verdiği yeni Windows 10 PC’ler, x86 Win32’yi ve Adobe Photoshop, Microsoft Office ve Windows 10 oyunlarının da dahil olduğu evrensel Windows uygulamalarını destekleyecek şekilde tasarlanabilecek.

Snapdragon işlemci ile çalışan ilk Windows 10 PC’lerin 2017 yılının başlarında satışa sunulması bekleniyor.