Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Windows 10’lu İlk Televizyon!

Artık Windows 10'lu bir televizyona sahip olabilirsiniz!

Artık Windows 10’lu bir televizyona sahip olabilirsiniz!

Microsoft, Windows işletim sistemiyle yıllardır hayatımızın içinde. Gerek bilgisayarlarımızda, gerek cep telefonlarımızda karşımıza çıkan o pencereli logo, bundan sonra oturma odalarımızda televizyonlarımızda da bizleri karşılayabilir. Zira bunun yolu açılmış durumda. Hindistan menşeli Videocon isminde bir şirket, yeni tanıttığı “dünyanın ilk hibrit Windows 10’lu LED TV”si ile bunu bizlere gösteriyor. Microsoft ile işbirliği içinde olan Videocon, 32 ve 40 inç olarak geliştirdiği LED TV’lerinde, Windows 10 işletim sistemini çalıştırıyor.

“Bir dokunuşla PC, bir dokunuşla TV” mottosunu taşıyan Videocon’un Windows’lu TV’si, Full HD çözünürlüğünde bir panelin ardında, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunduruyor. Ayrıca 128 GB’a kadar microSD kart desteği de televizyonda sunulmuş durumda. HDMI, Wi-Fi gibi popüler bağlantıların da yer aldığı TV’ler, Windows 10 işletim sisteminin yanı sıra Microsoft Office’i de barındırıyor.

Android işletim sisteminin televizyonlarda bir hayli yaygın olduğunu düşünürsek, Microsoft’un bu pazarı da boş bırakmak istememesi gayet anlaşılır bir durum. Microsoft’un desteğini alan şirketin hedefi de elbette Windows 10 işletim sistemini farklı boyutlu modellere de taşımak. Şu an 32 inç’lik Windows 10’lu model 610 dolar, 40 inçlik model ise 810 dolar fiyat etiketine sahip.