Sosyal Medya

Donanım

Microsoft’tan 400 Dolarlık Surface Go, Özellikleri Neler?

Surface GO, Microsoft'tan 400 Dolarlık Surface Go, Özellikleri Neler? Microsoft'un yeni tablet bilgisayarı, Surface Klavyeleri, Surface Pen, işte özellikleri

İşte Microsoft’un 400 Dolarlık Surface Go Tablet Bilgisayarı

Microsoft’un Surface 3’ü piyasaya sürmesinden bu yana tam olarak üç yıl geçti. Surface Pro 3 tam olarak düzüstü bilgisayarınızı değiştirmenizi istemek yerine; 10.8 inçlik iPad ile kafa kafaya gelecek şekilde o yeri doldurmak istedi.

Daha küçük form faktörü ve düşük fiyatı ile bir çok kullanıcı tarafından sevildi. Bir çok kişi için heryere götürebildiği ikincil bir bilgisayar oldu. Performansı şaşırtıcı derece iyi değildi belki ancak bir çok iş için kullanımı biçilmiş kaftandı.

Şimdi yenisi Surface Go ile tanışın, belki de dile getirilmemiş adı ile Surface 4 ….

Temel özelliklerine baktığımızda; 10 inçlik 1800 x 1200 piksellik bir ekran, yaklaşık yarım kilo ağırlığında ve 400$ satış fiyatı ile geliyor. Her zamanki gibi klavyesini koruyor ve bir önceki Surface 3′e göre 100 dolarlık bir fiyat avantajı var. Bu da onu Microsoft’un eko sistemindeki en ucuz aygıtlardan biri haline getiriyor.

Intel Pentium Gold işlemciyle çalışıyor (evet, hala Pentium yapıyorlar); ki bu da günlük bilgisayar kullanımı için yeterince iyi olmalı – özellikle de S modunda Windows 10 Home’u çalıştırdığı göz önüne alındığında. 4GB ve 8GB RAM seçenekleri, 64GB eMMC depolama, yada 128/256GB SSD (Hepsi MicroSD card ile genişletilebilir) seçenekleri mevcut olacak.

Batarya süresi yaklaşık 9 saat, daha önceki Surface Tabletlere göre biraz kısa gibi duruyor. USB-C portu ve Android telefonların şarjlarını cihazı şarj etmekte kullanabilirsiniz.

Fiyat olarak düşük olsa da malzeme kalitesinden ödün verilmemiş. Surface Go oldukça iyi görünüyor.

Pro sürümünde magnezyum gövde sağlam bir dik tutacak menteşe yapısına sahip.Alcantara kumaş harika hissettiriyor.

Klavyeler ücretli bir eklenti olarak satılıyor. Her bir 129 dolar, ancak siyah renk biraz daha ucuz. 99 dolardan satılıyor. Surface Pen yani kalemi de bu eko sistemde 99 dolardan satılacak. En baz model 4GB/64GB ile geliyor ve 627 dolar.

TNW