Sosyal Medya

Android

Motorola One Vision: Sinematik Bir Ekran ve Akıllı Kamera Paketi

Motorola One Vision Özellikleri Nelerdir? Sinematik ekranlı ilk ve tek Motorola Akıllı Telefonu olma özelliğine sahip modelin Arka Kamerası?

Motorola’ın yeni telefonu Motorola One Vision !!!

Sinematik bir ekran ve akıllı bir kamera paketi ile gelen yeni model, bir Motorola’dan bekleyebileceğiniz dikkat çekici özellikleri sunuyor. Motorola One Vision Özellikleri Nedir?

2019 yılının ilk yarısının sonuna geldiğimiz şu günlerde Motorola yeni bir donanım lansmanı ile karşımıza çıkıyor. Lenovo’nun sahibi olduğu marka, dünyanın dört bir yanındaki pazarlar için etkileyici ve ucuz – bütçe dostu  akıllı telefonlar sunmak için çabalıyor ve bunun en sonuncusu Motorola One Vision modeli oldu.

Normal şartlarda bir amiral gemisi telefon kullanıcısı iseniz, orta seviye bir telefonun özellikleri ile pekte fazla ilgilenmek istemezsiniz. Ancak bu model bütçe dostu bir akıllı telefon için pekte alışılmadık özelliklere sahip.

Daha önce Motorola One Serisini duymuşsunuzdur!  Aslında Motorola ürünleri arasından sessizce sayısı artan model grubu. Şirket bir anlamda bu yüzden olsa gerek, markanın diğer telefon modellerinden farklı olarak bu modeli tasarımını ve özelliklerini geliştiriyor.

Motorola One Vision Motorola’nın 6.3 inçlik 21: 9 CinemaVision ekranlı tek modeli olma özelliğine sahip

Bir başka deyişle sinema videolarını daha iyi izlemek için daha uzun ve daha dar bir ekrana sahip. Delgeç ekran modasına uyarak bir anlamda 2018 model telefonlarda geçen sene moda olan Çentik Ekran’dan kurtulmuş Motorola’nın tek telefonu….

Vision ifadesi aslında bu ekrana ve arkadaki çift kamera dikkat çekmek için kullandığı bir ifade gibi görünüyor!

Buradaki gösterinin yıldızı 48 megapiksel çözünürlüklü bir Samsung sensörü (son zamanlarda diğer telefonlarda gördüğümüz Sony IMX586 modelinin aksine), muhtemelen full – tam çözünürlükte çekim yapmak için kullanmayacaksınız.

Motorola, burada “QuadPixel” teknolojisi olarak adlandırdığı şeyi kullanıyor, bu piksel piksel olarak daha iyi bilinen bir işlem için pazarlama jargonudur. Bu One Vision’ın sensördeki dört piksel kümelerini, daha iyi netlik ve düşük ışık performansı için tek ve daha büyük bir piksel olarak algıladığı anlamına gelir.

Tabii ki, sonuçta ortaya çıkan fotoğraf sadece 12 megapiksel, ancak 48 megapiksellik ham dosyalardan çok daha iyi görünüyor. Aslında bu tekniği 48 Megapiksellik amiral gemisi özelliklerinden hatırlayacaksınız.

Ayrıca arka tarafta ikincil 5 megapiksel kamera var, ancak bu tamamen bokeh dolu portreler çekerken kullanılmak üzere derinlik verisi yakalamak için.

Motorola’nın son iki yıl içinde yapay zekaya daha fazla yatırım yaptığını gördük, bu nedenle şirketin bu arka kamera için yeni akıllı özellikler hakkında konuştuğunu görmek sürpriz değil.

Bazıları yeterince basit; AI çekim optimizasyonu özelliği, kameranın önünde bulunanlara bakarak; bir yüz görürse Portre modunu veya karanlık olduğunda yeni Gece Görüş modunu kullanmanızı önerir.

AI Shot Composition Özelliği, Bu özellik etkinleştirildiğinde, telefon yeni çektiğiniz fotoğrafa bakabilir; Görüntünün hafifçe çarpık olduğunu “görürse”, görüntüyü biraz daha düzenli görünecek şekilde kırpar ve hizalar. (Elbette telefon hiçbir zaman orijinal fotoğrafınızın üzerine yazmaz.)

Tüm bu AI özellikleri Android ONE’nın sadece ve kullanışlı arayüzü, Samsung’un Exynos 9609 işlemcisi ve 4GB RAM ile uyumlu çalışıyor. Motorola’nın buradaki bileşen seçimine bakarak bile Samsung’un orta sınıf cihazlarında yaygın gördüğümüz bileşenler olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda cihazın geri kalanı aslında standart özellikler. 128GB depolama alanı ki bu MicroSD ile 512 GB’a kadar yükseltilebilir. 3.500 mAh’lik bir batarya ve bronz ve safir renkli bir gövdeye sahip.

İlk olarak Brezilya’da satışa sunulacak, daha sonra ise Meksika ve Avrupa lansmanıyla bir anlamda dünya turuna çıkacak.