Sosyal Medya

Mobil

Samsung’tan 64 Megapiksel telefon kameraları geliyor

2019 sonu veya 2020 model akıllı telefonlarda bu görüntü sensörünü görebiliriz. Samsung'tan 64 Megapiksel telefon kameraları geliyor.

Samsung’tan Megapiksel savaşlarında yeni hamle!

Samsung’tan 64 Megapiksel telefon kameraları geliyor.

Samsung, cep telefonları için piyasadaki benzerlerinden daha yüksek çözünürlüğe sahip yeni bir görüntü sensörü açıkladı. ISOCELL Bright GW1, Samsung’un mevcut 48 megapiksel bileşeni ile aynı 0,8μm boyutlu pikselleri kullanan 64 megapiksel bir sensör olup bir anlamda; genel olarak daha fazla ışık yakalayabilen fiziksel olarak daha büyük bir sensör olacak.

Bright GW1, mevcut 48 megapiksel sensörlerin varsayılan olarak 12 megapiksel fotoğrafları çıkarması gibi dört pikseli bir araya getirerek 16 megapiksel görüntüler üretecek. Samsung’un yeni sensörü ayrıca tam çözünürlüklü 64 megapiksel çekimler için renk filtresini iyi ışıkta çözebilecek. Sony’nin IMX586 48 megapiksel sensörü benzer bir özelliğe sahip, ancak Samsung bunu yapmıyor; Bugün Koreli şirket aynı özelliği sunan 48 megapiksellik güncellenmiş bir parçayı da duyuruyor.

48 Megapiksel kameralar şu anda akıllı telefonlarda neredeyse ortak bileşen olarak kullanılıyor. Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve diğerleri gibi.

Samsung’un 64MP kamera bileşenini bu yılın ikinci yarısında seri üretime geçirmesi bekleniyor. Bu nedenle 2019 sonu yeni amiral gemisi telefonlarda 64 Megapiksel telefon kameraları görmemiz kuvvetle muhtemel.