Sosyal Medya

Mobil

Samsung’un 48 MP Kamera Sensörü Galaxy S10 ile Ortaya Çıkabilir

Samsung 48 MP kamera sensörü ilk defa Galaxy S10 ile Karşımıza Çıkabilir. 2019 Çok kameralı akıllı telefonlar yılı olacak. Samsung'un 48 MP Kamera Sensörü hakkında bilgiler!

Samsung Galaxy S10, 48 MP Kamera Sensörü ile Gelebilir!

Samsung’un 48 MP Kamera Sensörü 2019 Şubat ayında gelmesi beklenen Galaxy S10 ile ortaya çıkabilir. Kesin bir dille çok kameralı akıllı telefonları hedeflen şirket, Smartphone Pazarına iki yeni 0,8 μm ISOCELL Görüntü Sensörü getiriyor.

Samsung çip üretim yeteneği ile bol kazançlı görüntü sensörü pazarına girmesi an meselesiydi. Bir anlamda da öyle oldu.  Şirket, çok kameralı akıllı telefonlar için; 48 megapiksel Isocell Bright GM1 ve 32 megapiksel Isocell Bright GD1 adıyla bir çift çok ilginç sensör duyurdu.

Samsung, Smartphone Pazarına İki Yeni 0,8 μm ISOCELL Görüntü Sensörü Tanıtıyor

Her ikisinin de sadece 0.8 mikrometre piksel aralığı var. Samsung bu anlamda inanılmaz kamera çözünürlülüğünü, çoklu kameralı akıllı telefon üretmek isteyenler için inanılmaz küçük boyutlara indirgemiş durumda. Samsung, küçük piksellere rağmen Isocell Plus teknoloji ile en iyi performans göstermesinin önünü açıyor. Daha düşük çözünürlülük kullanmayı tercih edenler ( GM1 ve GD1 için 12 ve 8 MP) içinse dört katı daha büyük düşük ışık duyarlılığı sağlıyor.

Normalde Piksel ne kadar büyük olursa kamera daha az ışık alır!

Normalde piksel ne adar büyük olursa kamera, o kadar daha az ışık alır. Bu yüzden yeni Kamera Sensörü; Huawei P20 Pro‘da olduğu gibi hem çözünürlük hemde düşük ışık performansı sağlıyor.

 

Diğer özellikler arasında, yüksek kontrastlı veya düşük ışık ortamlarında daha zengin renkler için GD1’de; gerçek zamanlı yüksek dinamik aralık ve gyro-tabanlı elektronik görüntü sabitleme bulunur. Ayrıca, orijinal Google Pixel ve Essential telefonlar gibi telefonlarda kullanılır ve videonun sabitlenmesine yardımcı olur (ancak fotoğrafları değil).

Samsung yeni sensörleri bu yılın dördüncü çeyreğinde üretime geçirmeyi planlıyor. Şirketin yeni nesil Galaxy S10 modellerinin 2019 Şubat ayında geleceğini tahmin ederseki; bu yeni sensörlerin Galaxy S10 ile karşımıza çıkma ihtimali oldukça yüksek.

Samsung