Sosyal Medya

Mobil

Sony Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü Duyurdu

Sony Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü Duyurdu. Son tasarımı olan IMX586, Sony'nin sektördeki en yüksek piksel sayısı olduğunu söyleyen 48 efektif megapiksel (8000 x 6000) çözünürlüğü dramatik bir şekilde artırarak görüntü kalitesinde bir sıçrama vaat ediyor.

Sony, Telefon Kameraları için Yeni ve Güçlü Görüntü Sensörü Duyurdu

Sony Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü Duyurdu. Sony’nin akıllı telefon bölümü geçtiğimiz yıllara bakılınca etkileyici bir performans sergilemedi ancak şirket; özellikle akıllı telefonlar için üretilen görüntü sensörleri pazarından lider konumda.

Son tasarımı olan IMX586, Sony’nin sektördeki en yüksek piksel sayısı olduğunu söyleyen 48 efektif megapiksel (8000 x 6000) çözünürlüğü dramatik bir şekilde artırarak görüntü kalitesinde bir sıçrama vaat ediyor.

Görüntü kalitesi sadece daha fazla megapiksel ekleme meselesi değil  – bu, düşük ışıkta bozuk fotoğraflara yol açan daha küçük pikseller ile ters etki yaratabilir. Aslında, bu sensörde kullanılan 0.8 mikron piksel, piyasadaki en küçük piksel olacaktır. Ancak Sony, bunu dörtlü bir Bayer renk filtresi dizisi kullanarak ve her bir pikselin dört bitişik pikselden sinyalleri kullanmasına izin vereceğini ve bunun da 1.6 mikron pikselle yakalanan 12 megapiksellik bir görüntüye ışık hassasiyetini artırdığını söylüyor.

Sony Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü Duyurdu

Nokia’nın 808 PureView’ten 2012’de bulunan bu yılki Huawei P20 Pro’nun telefonları, 40 megapiksel veya üstü sensörlerde benzer piksel-binning teknikleriyle deney yaptılar; ancak Sony’nin IMX586 modeli daha genel bir çözüm olacaktır. Sony, boyutu 8 mm’ye kadar alçaltıyor. Bu, büyük bir fotoğraf makinesi darbelerine ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor. Ancak, sensörün önündeki objektif, kameranın görüntüyü çözme yeteneğinde büyük rol oynayacaktır.

Odaklama, varsayılan olarak alt örneklemeden ziyade kullanılabilir 48 megapiksel görüntüler üretmeye devam ediyor. Bu, günlük çekimler için son derece kullanışlı olmayabilir, ancak en azından daha iyi dijital yakınlaştırma yapılmasına izin verebilir.

Sony’nin Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü  – IMX586’yı gelecek yıl akıllı telefonlarda görmeyi bekleyebilirsiniz. Sony Eylül ayında 3000 yen – yaklaşık 27 dolardan bunu satmayı planlıyor.

TheVerge

Sony Dünyanın En Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Sensörünü Duyurdu