Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Mr Usta, Dubai’den sonra şimdi Türkiye’de

İlk etapta İstanbul’da hizmet verecek olan Mr Usta, işinin ehli ustalarıyla müşterilerine kaliteli hizmeti garantiliyor ve güvenli bir hizmet deneyimi yaşatarak farklılaşmayı hedefliyor.

Mr Usta, hayatı kolaylaştıran tüm hizmetleriyle Dubai’den sonra şimdi Türkiye’de

2014 yılından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’nde, tamirat, tadilat, taşınma, temizlik ve kuru temizleme gibi geniş bir yelpazede hizmet veren çözüm ortakları ile kullanıcıları buluşturan platform Mr Usta, ProAsist’in kurucusu ve Endeavor girişimcisi Öner Çelebi’nin, yaklaşık 4 milyon USD yatırım ortaklığıyla Türkiye pazarındaki faaliyetlerine başladı.

İlk etapta İstanbul’da hizmet verecek olan Mr Usta, işinin ehli ustalarıyla müşterilerine kaliteli hizmeti garantiliyor ve güvenli bir hizmet deneyimi yaşatarak farklılaşmayı hedefliyor.

Dubai’de edindiği bilgi birikimini ve oluşturduğu teknolojik altyapısını Türk tüketicisiyle buluşturmaya hazırlanan Mr Usta, öncelikli olarak taşınma, boya & badana, ofis temizliği, boş ev temizliği, cep telefonu tamiri, kuru temizleme, çamaşır yıkama ve ütüleme hizmetleri verecek. Mr Usta’nın zengin hizmet portföyünde TV montajı, sıhhi tesisat, klima ve kombi bakımı, beyaz eşya tamiri gibi standart hizmetler de bulunuyor. Şirket, pazarın ve tüketicinin ihtiyaç ve taleplerine bağlı olarak portföyünü, renovasyon, banyo – mutfak yenileme gibi butik proje işler ile genişletmeyi ve farklı şehirlerde yaygınlaşmayı planlıyor.

Tek çatı altında tüm ihtiyaçlara çözüm buluyor, sorunları çözmeden evden çıkmıyor

Mr Usta’nın klasik bir pazar yerinden ve hizmet platformlarından farklarından biri sunduğu hizmet kalitesinin standardı olması. Yıllardır beraber çalıştıkları ustalar, sisteme yeni katılanlar, mikro kobiler veya kurumsal yapıların hepsi, belirli filtrelerden geçirilerek Mr Usta Akademi’den eğitim alıyor ve sertifikalandırılıyor.  Çalıştığı ustaları çözüm ortakları olarak konumlandıran Mr Usta ayrıca, pazardaki diğer oyunculardan farklı olarak her hizmet için sabit bir hizmet bedeli üzerinden çalışıyor. Hizmet alan kişi detaylar ve ödeme için eve gelen usta yerine Mr Usta’ya kredi kartı ile ödeme yapıyor ve sistem üzerinden randevu gün ve saatini belirliyor. Kredi kartından alınan provizyon, usta işi tamamladığında kredi kartından çekim yapılarak tahsil ediliyor.

Mr Usta hizmet garantisi de veriyor

Mr Usta’dan alınan hizmet, Mr Usta güvencesi ve garantisi altında gerçekleşiyor. Şirket, tüm hizmetlerini olası durumlara karşı sigortalıyor. Müşteri aldığı hizmetten memnun kalmazsa, duruma göre aynı ya da farklı bir usta yönlendirilerek sorunun çözümü sağlanıyor.

Hayata Değer Katan Hizmetler: Cep telefonu tamiri ve kuru temizleme sepeti

Mr Usta’nın Dubai’den Türkiye’ye getirdiği en değer katan ve yenilikçi hizmetlerinden biri kuru temizleme ve çamaşır yıkama hizmeti. Bu hizmeti almak isteyen müşterilere, ürünlere tek tek fiyat vermek yerine yaklaşık bir haftalık çamaşırın biriktirileceği, kanvas kumaştan üretilmiş şık bir çamaşır sepeti bırakılıyor. Sepet dolduğunda Mr Usta, bu dolu sepeti teslim alarak sabit bir ücret karşılığında müşterinin tercihine göre kuru temizleme veya yıkama ve ütüleme yaparak ürünleri geri getiriyor. Böylece deterjan ve çamaşır makinesi kullanımına göre daha az bir bütçe ile haftalık çamaşırlar temizleniyor. Üstelik çamaşıra harcanacak vakit de müşteriye kalıyor. Akıllı cep telefonları ve akıllı saatler için de yerinde tamir hizmeti veren Mr Usta, hizmet talep edenin evine ya da ofisine giderek arızalı cihazı teslim alıyor ve tamiri orada gerçekleştiriyor. Böylece tamir için sıra beklenmiyor veya İstanbul’un bir ucuna kadar gitme zahmetinden kurtuluyor.

Öner Çelebi: “Bizim Türkiye için hayallerimiz de planlarımız da büyük…”

Mr Usta kurucu ortağı, ProAsist markasının kurucusu ve Endeavor girişimcisi Öner Çelebi, müşterilerinin hayatını kolaylaştırdıklarının ve çözüm ortaklarına katma değerli fırsatlar yarattıklarının altını çizerek şunları dile getirdi:

“Yaklaşık 4 milyon dolar yatırımla Türkiye’ye pazarına girdik. Belirlediğimiz pilot çalışmasından sonra ilk hedefimiz, öncelikli olarak tüm İstanbul’da, ardından da Türkiye’de yaygınlaşmak. Şu an 20’ye yakın kategoride hizmet veriyoruz. Türkiye her zaman büyüyen ve genç bir pazar, yatırım yapmak için değerli bir ülke. Bu yüzden, bizim Türkiye için hayallerimiz de planlarımız da büyük… Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için acele etmeden, önümüzü görerek ilerleyeceğiz. Mevcut hizmetlerimizin yanı sıra çok daha farklı kategorilerde hizmet vermek önceliğimiz, en kısa zamanda farklı kategorileri hizmete açmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Yunus Emre Kalkan: “Müşterilerimize en iyi hizmet deneyimini yaşatmaya çalışıyoruz ve her gün gelişiyoruz.

Çözüm ortakları ile kullanıcıları buluşturup ortak bir değer yarattıklarını belirten Mr Usta CEO’su Yunus Emre Kalkan, sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlara vakit kazandıran, sorunlarını gideren yaşamlarını kolaylaştıran, onları mutlu eden teknolojik bir çözüm platformuyuz aslında. Her ihtiyacı, işinin ehli ellerde kaliteli bir çözüme kavuşturacak bir platform oluşturduk. Taşınma, elektronik tamir, temizlik, kuru temizleme, usta elektrikçi, usta tamirci, usta boyacı gibi birçok hizmet kategorisinde çözüm sunuyoruz. Çözüm ortaklarımız kadar iyi bir firma olacağımızı inanıyoruz. Yani gücümüz sadece usta sayısından gelmiyor, işini en iyi yapan ustalarla çalışmaktan geliyor. Katma değerli çözüm ortaklarını sisteme çekerek, pazar yerinden farklılaşıyoruz. Bizim hedefimiz birbiriyle ilişkili ve tamamlayıcı bu hizmetleri belirleyip müşterilerimize avantajlı paketler sunuyoruz. Mesela taşınıyorsanız taşınma ve nakliye hizmetini bizden aldığınız gibi usta boyacıya da Mr Usta üzerinden aynı anda ulaşabilmenizi sağlıyoruz. Bizden hizmet satın alan kişi aslında zaman satın almış oluyor. Hedefimiz, müşterilerimiz neredeyse oraya, onların ayağına götürebilecek şekilde hizmetlerimizi yaygınlaştırmak. Yaygınlaştırırken de hizmet kalitesini korumak. Biz, müşterilerimize dakik, güvenli ve en iyi hizmet deneyimini yaşatmaya çalışıyoruz ve her gün gelişiyoruz.”

İbrahim Çolak: “Tüm Türkiye’ye yayılarak büyümeyi hedefliyoruz”

Mr Usta Dubai’nin kurucusu İbrahim Çolak ise Türkiye pazarına girmekten ve ülkeye yatırım yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek

Mr Usta Dubai’yi 4 arkadaş yaklaşık 150 bin dolarlık bir sermaye ile kurduk. 6 ay içinde büyüme potansiyeli görüp yatırımcı aramaya başladık ve bugüne kadar toplamda 3,5 milyon dolar yatırım yaptık. Dubai’de bir girişimi geliştirdikten sonra girişimciler genelde benzer pazarlar olduğu için sonraki durakları olarak Suudi Arabistan veya Mısır’ı tercih ediyorlar. Oysa Türkiye, çözüm ortağı bakımından daha oturmuş, daha kaliteli bir destinasyon. Biz Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünürken, kurumsal müşterilerin ihtiyacı olan bakım, servis ve yerinde işletme gibi teknik hizmetlerin tamamını tek elden karşılayan ProAsist ile yollarımız kesişti. Kalitemizi korurken hızlı büyümeye odaklanan bir strateji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sistemi tamamen oturttuktan sonra hedefimiz İstanbul’un ardından hizmet alanımızı tüm Türkiye’ye yaymak. Dubai ile Türkiye’deki servis sektörü ne kadar benzer olsa da bizim Türkiye’den öğreneceğimiz çok şey var. Yeni iş birlikleri yaratıp yeni hizmetler vereceğimize inanıyorum.”

Hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmetin adresi Mr Usta’nın hayatı kolaylaştıran çözümlerinden yararlanmak için mobil telefona Mr Usta uygulamasını indirmek yeterli.


Mr Usta hakkında

Mr Usta, tüketicilerin hayatını kolaylaştıran hizmetlere kolayca ulaşmasını sağlayan, işin ehli ustalar ile hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet sunan bir teknoloji şirketidir. Platform, taşınma, elektronik tamir, temizlik, kuru temizleme, usta elektrikçi, usta tesisatçı, usta boyacı, usta klimacı, usta kombici gibi birçok hizmet kategorisinde çözümler sunuyor. İşinin ehli ustaları hizmet almak isteyenlerle buluşturarak, müşterilerinin hayatını kolaylaştırırken ustalara katma değerli fırsatlar yaratıyor. 2014 yılında Dubai’de kurulan Mr Usta, Mart 2022’den itibaren Türkiye’de ilk etapta İstanbul’da 6 ilçede faaliyetlerine başladı.