Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Netflix, daha az ama çok daha iyi filmler yapmayı planlıyor

Netflix, son iki yılda haftada en az bir film yayınladı. Ancak 2023 planlarında artık böyle olmayabileceği ortaya çıkıyor. Bloomberg'e göre, Netflix film bölümünü yeniden yapılandırıyor ve genel olarak daha az film yayınlamak istiyor.

Netflix, daha az ama çok daha iyi filmler yapmayı planlıyor

Netflix, film bölümünü yeniden yapılandırıyor…İşte detaylar…

Netflix, son iki yılda haftada en az bir film yayınladı. Ancak 2023 planlarında artık böyle olmayabileceği ortaya çıkıyor. Bloomberg‘e göre, Netflix film bölümünü yeniden yapılandırıyor ve genel olarak daha az film yayınlamak istiyor.

Netflix’in daha önce yayınladığı çok sayıda filme rağmen, bu filmlerden yalnızca birkaçı övgüler kazanmış, önemli saatlerce akış elde etmiş veya en büyük gişe rekorları kıran filmlerden bazılarının elde ettiği türden bir kültürel etkiye sahip olmuş durumda. Bunlara en iyi örnekler, (Şirketin Top 10 sayfasına göre 2021 ve 2022’de en çok izlenen filmleri arasında Red Notice, Don’t Look Up ve Glass Onion: A Knives Out Mystery yer alıyor.)

Stüdyolar, filmlerini şirkete lisanslamak yerine kendi yayın hizmetlerini oluşturmaya başladıktan sonra Netflix, film geliştirme bölümü ile ilgili fikirlerini hızlandırdı. Bu yeniden yapılanma, bütçesi 30 milyon dolar ve altı olan küçük projeler üzerinde çalışan ekip ile 30 milyon dolardan 80 milyon dolara kadar orta bütçeli filmler üreten birimleri bir araya getirecek.

Film geliştirme bölümünün büyük bütçeli bir kolu da var – muhtemelen yukarıda belirtilen hitlerle ilgili. Yeniden yapılanmanın işin bu bölümünü etkileyip etkilemeyeceği konusunda henüz bir açıklama yok.

Yeni yapılanmanın etkilerinin nasıl olacağını çok uzun sürmeden görebiliriz.