Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Netflix Games, beklenen ilgiyi görmedi! Sadece yüzde 1!

Netflix'in kan kaybı sürüyor. Netflix'in geliştirdiği oyunlara kullanıcıların ilgi göstermediği, ortaya çıkan rakamlardan anlaşılıyor. Akış platformunun mevcut abonelerinin yüzde 1'inden daha az bir kısmının oyunları denediği görülüyor.

Netflix kullanıcılarının Oyunlara Pek İlgi Göstermediği Ortaya Çıktı!

Netflix’in kan kaybı sürüyor. Netflix’in geliştirdiği oyunlara kullanıcıların ilgi göstermediği, ortaya çıkan rakamlardan anlaşılıyor. Akış platformunun mevcut abonelerinin yüzde 1’inden daha az bir kısmının oyunları denediği görülüyor.

Netflix’in pandemi sürecinde görmeye alıştığımız hızlı büyümesi durmuş ve bu hisse fiyatlarına da gerileme olarak yansımıştı. Platformun kullanıcı sayısının korunması için Oyun tarafına yapılan yatırımlar da pek ilgi çekmiş gibi görünmüyor.

Bildiğiniz gibi Netflix, Kasım 2021’de büyük umutlarla Netflix Games’i tanıtmıştı. Şu an itibariyle Netflix Games’in aktif kullanıcı sayısı 1,7 milyon civarında. Bu rakam büyük görünebilir ancak Netflix’in dünya genelinde 221 milyon abonesi olduğunu düşünürseniz neredeyse bir hiç.

Netflix Oyun Kitaplığını Yıl sonuna Kadar Genişletmeyi Hedefliyor!

Elbette Netflix, Games projesinden vazgeçmiş değil. Platform yıl sonuna kadar 50 yeni oyunu daha eklemeyi planlıyor. Mevcut oyun sayısını merak edenler içinde hemen hatırlatalım. İki Stranger Things dizisini temel alan iki oyun dahil olmak üzere, akış platformunun abonelerine özel toplam 26 resmi Netflix oyunu bulunuyor.

Görünen o ki, Netflix yılın ikinci çeyreğinde 970 Milyon abone kaybına, bir de oyun tarafında istediği hedeflere ulaşamamasını ekledi.