Sosyal Medya

Genel

Netflix, online izleme alışkanlıklarınızı nasıl değiştiriyor?

Netflix, internet tabanlı TV ağları, istediğiniz bir içeriği herhangi bir cihazdan, kolaylıkla ve en iyi görüntü kalitesiyle izleyebilirsiniz

Netflix gibi internet tabanlı TV ağları, istediğiniz bir içeriği herhangi bir cihazdan, kolaylıkla ve en iyi görüntü kalitesiyle izlemenizi sağlıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yaygınlaşan bu yeni izleme deneyimi, pek çok kişinin yasal olmayan sitelerden içerik izleme alışkanlığını tamamen bırakmasını sağladı. Çünkü bir kere yasal platformlardan izleme rahatlığı ve kalitesini tecrübe edenler, yasal olmayan sitelerin sıkıntılarını çekmek yerine aylık sabit bir ücretle binlerce içeriğe erişim imkanı sunan abonelik modelini tercih ediyor.

Netflix izleme alışkanlığını değiştiriyor

Eğlence anlayışımızı değiştiren Netflix’in, kullanıcılara sağladığı en temel özellikleri sıraladık:

  • Virüs bir sorun olmaktan çıktı. Yasadışı yayın yapan web siteleri her zaman virüs riski taşıyor. Arama çubuğuna bir programın adını yazdığınızda karşınıza çıkan pop-up reklamlardan kaçamıyorsunuz, tıklamak zorunda kalıyorsunuz. Netflix’te böyle bir sorunla karşılaşmayacağınız kesin.
  • Asla reklam yok. Web siteleri gelir için reklama bağlıdır, bazı yasal platformların da iş modelinde reklam bulunuyor. Ancak Netflix ile hiçbir zaman reklamlarla rahatsız edilmeyeceğinizden emin olabilirsiniz! Çevrimiçi reklamlar olmadan bir TV dizisi veya film izlemenin ne kadar harika olduğunu bir defa keşfettiğinizde, ilgilenmediğiniz ürün reklamlarına boğulduğunuz daha önceki online izleme tecrübenize bir daha dönmek istemeyeceksiniz.
  • Nerede kaldım derdine son. Netflix, izlediğiniz programı istediğiniz zaman duraklatıp, daha sonra başka bir cihaz üzerinden tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam etmenizi sağlıyor. Evde bir film veya dizi seyrediyorsunuz diyelim; yarım bırakıp çıkmanız gerekti. Yolda ve trafikte, cep telefonundan Netflix’i açtığınızda, içeriği kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.
  • En iyi görüntü kalitesi. Korsan sitelerin en büyük sıkıntılarından biri olan kötü görüntü kalitesi ve takılma derdine Netflix’te rastlayamazsınız. Netflix’in benzersiz “adaptive streaming” teknolojisi, takılmaları önlemek için bağlantınızın video kalitesini optimize ediyor. Diğer bir deyişle, görüntü kalitesi bağlantı hızınıza göre artırılıp, düşürülüyor. 10 saniye süren bu işlem sonunda içeriği takılmadan mümkün olan en iyi görüntü kalitesiyle izleyebiliyorsunuz.
  • İndirme özelliği ile mobil internet paketinizi düşünmek zorunda değilsiniz.Sevdiğiniz diziyi trafikte, dışarıda da izlemeye devam etmek istiyorsunuz ancak harcanacak mobil veri sizin için büyük bir dert. Netflix’in yeni eklenen offline izleme özelliği ile wi-fi bağlantısında içerikleri cep telefonu ya da tabletinize indirin, dışarıda offline olarak izlemeye devam edin.
  • Altyazılarınızı kişiselleştirin. Netflix ile altyazılarınızı dilediğiniz gibi ve en rahat görüntüyü sağlayacak şekilde düzenleyebilir böylece izlediğiniz içeriğin altyazı ile kesilmesini engelleyebilirsiniz. Birçok kullanıcı, altyazı görünümünü farklı fontlarla, renklerde ve büyüklükte düzenlemeye bayılıyor.
  • Netflix tüm aile üyelerine özgür bir alan tanıyor. Netflix’te bir hesapta beş ayrı profil açabilir, her bir profilde izlenen içeriklere göre özel içerik önerileri almaya devam edebilirsiniz. Böylelikle siz, eşiniz, evin küçükleri ya da oda arkadaşınızın önerileri asla birbirine karışmayacak.