Sosyal Medya

Otomobil

Nissan Leaf 400 Bin Satan ilk Elektrikli Otomobil Oldu

Nissan 2010 yılında başlayan elektrikli otomobil macerasında önemli bir eşiği geride bıraktı. Nissan Leaf 400 Bin Satan ilk Elektrikli...

Nissan Elektrikli Otomobil Tarihinden Önemli Bir Dönüm Noktasına Ulaştı

Nissan tamamen elektrikli otomobil pazarından sessizce önemli bir dönüm noktasını geride bıraktı. Tam 400 bin adet satış yapılan ilk elektrikli otomobil modeli, “bence Tesla gibi sanılanın aksine”  Nissan Leaf modeli oldu.

Nissan 2010 yılındaki ilk çıkışından bu yana giderek artan bir şekilde satışlarını arttırdı. Özellikle Elektrikli Otomobillerin çağının tam başlamasını beklediğimiz, 2020 yılına kadar talebin giderek artmasını da bekleyebiliriz. 2015 yılında 200 bin satış gerçekleşirken son üç yılda bu rakam 200 bin adet oldu.

Nissan Leaf 400 Bin Satan ilk Elektrikli Otomobil Oldu

Bu araçların büyük bir çoğunluğu 90 bin ABD, Japonya’da ise 50 Bin, Avrupa pazarında ise 40 olarak gerçekleşmişti. Ancak şirketin bu ünvanı uzun süre taşıması zor görünüyor.

Zira Tesla, 2018’de tam 140 bin adet Model 3 sattı ve bu kısa bir süre önce 35 bin dolarlık Model 3 duyurmadan önceydi. Yine de Nissan’ın gelinen durumdan memnun olduğunu söyleyebiliriz. Daha fazla rekabet gelecekte Nissan’ın elini daha fazla güçlendirebilir.

Tam bir şehir içi kullanım aracı olarak benimsenmesi, sınırlı menzili ve kısa şarj süreleri onu şehir içi kullanımda benzersiz yapıyor.

Nissan