Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Nokia ve MEXT Türkiye’de 5G özel kablosuz çözümü için iş birliği yapıyor

Nokia, endüstriyel kullanım senaryolarının geliştirilmesine olanak sağlayan MEXT Teknoloji Merkezi'nde 5G özel kablosuz çözümünün kurulumunu gerçekleştirecek.

Nokia ve MEXT Türkiye’de 5G özel kablosuz çözümü için iş birliği yapıyor

Nokia, endüstriyel kullanım senaryolarının geliştirilmesine olanak sağlayan MEXT Teknoloji Merkezi’nde 5G özel kablosuz çözümünün kurulumunu gerçekleştirecek.

Nokia ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Teknoloji Merkezi (MEXT), Türk sanayi sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırmak ve yerel ekosistemin 5G özel kablosuz şebeke üzerinde inovasyon amaçlı ortaklaşa çalışmasını sağlamak için iş birliği yaptıklarını bugün duyurdu. Nokia, 5G özel kablosuz Dijital Otomasyon Bulutu (Digital Automation Cloud – DAC) çözümünü MEXT Teknoloji Merkezi bünyesinde kuracak ve 10’dan fazla kullanım senaryosunu gerçek üretim ortamında sergileyerek ilerleyen zamanda buna yenilerini ekleyecek.

MEXT, Türk sanayi şirketlerini dijital dönüşüm yolculuklarında desteklemek için İstanbul Ataşehir’de kurulan dünyanın en büyük ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezidir. MEXT Teknoloji Merkezi, dünya çapında tanınmış 50’den fazla teknoloji sağlayıcısı, üniversite ve kurumu bir araya getirerek güçlü bir ekosistem oluşturmuştur. Nokia, MEXT’in bir partneri olarak bu ekosistem içerisinde iş birliği yapmak ve şu anda Türkiye’de ticari olarak mevcut olmasa da 5G teknolojisinin endüstriyel ortamda deneyimlenmesini mümkün kılmayı amaçlamaktadır.

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Özgür Erzincan konuyla ilgili:

 “Türk ekonomisi için kilit bir sektör olan imalat sektörünün dijitalleşmesi bağlamında MEXT ile iş birliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 5G henüz Türkiye’de ticari bir gerçeklik olmamakla birlikte, Türk işletmelerinin, 5G özel kablosuz çözümlerini keşfetmeye yönelik ilgisi çok büyük. Nokia olarak bizim için, yerel 5G dikey ekosistemini desteklemek ve rekabet gücümüzü artırmak üzere 5G’den yararlanma konusunda Türk Endüstrisinde öncü olmak büyük bir önem taşıyor.” dedi.

MEXT Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem ise şunları söyledi:

 “MEXT, imalat şirketlerinin teknoloji ve inovasyon kapasitesini geliştirerek onları dijital dönüşüm yol haritalarını belirlemeye ve uygulamaya başlamaya teşvik ediyor ve aynı zamanda dönüşüm yolculuklarında dünya standartlarında teknoloji sağlayıcılarıyla olan etkileşimlerini güçlendiriyor. Nokia Dijital Otomasyon Bulutu’nun teknoloji merkezimizde devreye alınmasıyla, tüm Türk sanayi şirketleri, Nokia’nın dünya çapında yüzlerce özel kablosuz ağ kurulumu uzmanlığıyla gelen son teknoloji 5G çözümünü deneyimliyor olacak.”

Nokia, dünya çapında ulaşım, enerji, büyük işletmeler, imalat, web ölçeğindeki şirketler ve kamu sektörü segmentlerindeki 2.200’den fazla lider kurumsal müşteri için, görev açısından kritik ağlar kurmuştur. Ayrıca, özel kablosuz ağlar konusundaki uzmanlığını bir çok sektörde dünya çapında 485’ten fazla müşteriyle genişletmiştir.