Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

WiFi sinyalinizi on kat artırabilecek Akıllı Yüzey

WiFi sinyalinizi on kat artırabilecek Akıllı Yüzey. MIT'nin smart furcafe - akıllı yüzey çözümü RFocus, en küçük cihazlara güçlü bağlantı.

MIT’in ‘akıllı yüzeyi’, WiFi sinyalinizi on kat artırabilir

RFocus, en küçük cihazlara bile güçlü bir bağlantı sağlayabilir. WiFi sinyalinizi on kat artırabilecek Akıllı Yüzey RFocus…

Küçük cihazlara kablosuz internet sinyalinin iletilmesinde en büyük sorunlardan birisi yeterli düzeyde sinyal almasını sağlayacak anten görevi görecek yüzeylerin az olması olarak gösteriliyor. Ancak MIT CSAIL araştırmacılarının bu konuya bir çözümü olabilir. Radyo sinyallerini “çitin” her iki yanındaki doğru cihazlara odaklamak için hem ayna hem de lens olarak çalışabilen bir RFocus “akıllı yüzey” çözümünü geliştirdiler.

Bu sayede ofis ortamında median kanal kapasitesi 2 katına çıkarken sinyal gücü ise 10 katına çıkartılabiliyor. Bir avuç monolitik anten yerine, RFocus prototipi; alımı en üst düzeye çıkarmak için düzenleyen yazılımla birlikte 3.000’den fazla minik anten kullanır. Başka bir deyişle RFocus; radyo uç noktalarının (vericiler ve istemci cihazları), küçük cihazlara uygulanması zor olan bu etkinliği yönetmesine izin vermek yerine, ortada bir ışın şekillendirme denetleyicisi olarak işlev görmektedir.

Dizi, anten başına sadece birkaç sentte nispeten ucuz olacak ve geleneksel bir sistemle karşılaştırıldığında çok az güç tüketecek. Yaklaşık on kat iyileşmeye rağmen, RFocus aslında herhangi bir sinyal amplifikasyonu kullanmaz, yani antenlerin kendileri güç yaymaz.

Rfocus’un ne zaman kullanılabileceği konusunda bir kesinlik yok. Ancak Wifi Sinyallerinin etkin kullanılması için önemli bir adım olabilir. Belki de akıllı binalarda “ince bir duvar kağıdı” şeklinde; yapıların yüzeyinde benzer teknolojiler kullanılarak bir başka güçlü Wifi bölgesi oluşturulabilir.

MIT News