Sosyal Medya

Genel

Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu da Çalışacak, 09.00-17.00 Arası!

Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu da Çalışacak, Yoğun Talep Üzerine Mesai Saatleri Değişti. Yeni Çipli Kimlik Kartı ve YGS öğrencilerinin talebi!

Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu da Çalışacak.

Yoğun talep üzerine Nüfus Müdürlüklerinde Hafta Sonu Mesai Saatleri arasına eklendi.

İçişleri Bakanlığı, yeni kimlik kartlarına bugüne kadar 2 milyon başvurunun alındığını belirterek yoğunluk nedeniyle; ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatlerinin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlığın kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların; yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatlerinin yeniden düzenlendiği; yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatlerinin hafta içi saat 19.00’a kadar uzatıldığı, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Ayrıca, yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlara yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sisteminin de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirilmekte olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yeni kimlik kartı başvuruları nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinde oluşan yoğunluğu azaltabilmek amacıyla birtakım düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Ülke genelinde 2 Ocak’ta başlayan yeni kimlik kartı müracaatları kapsamında bugüne kadar 2 milyon başvurunun alındığı kaydedilen açıklamada, bu doğrultuda 750 bin kimlik kartı basıldığı bilgisi verildi.

Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu Mesai Düzenlemesi

“Alo 199” hattından randevu alınmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuruda bulunulmasının yoğunluğa ve uzun bekleme sürelerine neden olduğu ifade edilen açıklamada, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlamasının bulunmadığı aktarıldı.

Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu da Çalışacak, 09.00-17.00 Arası!

Vatandaşların ellerindeki nüfus cüzdanlarının, yeni kimlik kartlarıyla değiştirilinceye kadar geçerli olacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi; değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir. YGS’ye girecek öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız; gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle sınava giriş; pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Bakanlığımız tarafından kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması; nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla; ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup, yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış; başvuruların cumartesi ve pazar günleri de 09.00-17.00 saatlerinde alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır.”

 

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

Nüfus Müdürlüğü Hafta Sonu yoğun talep üzerine açık olacak!

Güncellendi!

 

Şehirlere Göre İL İLÇE Nüfus Müdürlükleri burada

Nüfus Müdürlüğü çalışma saatleri 2018 – Nüfus Müdürlüğü kaçta kapanıyor/açılıyor?

Nüfus müdürlükleri ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Bu içeriğimizden çalışma günleri ve nüfus müdürlüklerinin açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, öğle arası başlangıç/bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz. Nüfus müdürlükleri 08:30 – 12:30 / 13:30 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. İşte detaylar…

 

Nüfus müdürlüğü, genel olarak 08:30 – 12:30 / 13:30 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Yeni kimlik kartı başvurularındaki aşırı yoğunluk nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinin mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmıştır.

Başvurular Cumartesi ve Pazar günleri de 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Çamlıca Mahallesi 408. Cadde No:136 Pk:06200 Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunmaktadır. Nüfus müdürlüklerinden hizmet almak için Alo 199 hattını arayabilirsiniz. Ayrıca 0 312 591 2100 – 0 312 591 2101 – 0 312 591 2102 telefon numaralarını arayarak da iletişime geçebilirsiniz.

 

Son DAKİKA!

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için hafta sonu il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin hizmet vereceği bildirildi.

 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi amacıyla 5 Mayıs Cumartesi ve 6 Mayıs Pazar günleri il ve ilçe nüfus müdürlükleri hizmet verecektir” ifadesi kullanıldı.

 

YKS için 30.06.2018-01.07.2018 TARİHLERİNDE AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

 

SON DAKİKA GÜNCELLEME 26 Mart 2019

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “yerel seçimler dolayısıyla 30- 31 Mart’ta il ve ilçe müdürlükleri saat 08:30 17:00 arası açık olacaktır” denildi.

İSTANBUL Valiliği, Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle nüfus müdürlüklerinin Cumartesi ve Pazar günleri tam gün açık olacağını duyurdu.

Valilik açıklaması şöyle:

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçiminde, vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarıyla ilgili taleplerin (Kimlik Kartı, Nüfus Kayıt Örneği… vb.) ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, karşılanabilmesi amacıyla herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için, İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri 30-31 Mart 2019 günleri 08.30-17.00 saatleri arasında tam gün açık bulunacaktır.