Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

NVIDIA Omniverse Yaratıcılar İçin Piyasaya Sürüldü

160'tan fazla oyun ve stüdyo dizüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayarlar için GeForce RTX 3080 Ti ve masaüstü bilgisayarlar için RTX 3050; GeForce NOW’da yeni Electronic Arts oyunları ve Samsung TV ortaklığı; Milyonlarca yaratıcıya sunulan Omniverser

NVIDIA, Yeni GeForce Dizüstü ve Masaüstü Bilgisayarlar, GeForce NOW Ortakları ve Yaratıcılar için Omniverse ile Büyüyor

160’tan fazla oyun ve stüdyo dizüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayarlar için GeForce RTX 3080 Ti ve masaüstü bilgisayarlar için RTX 3050; GeForce NOW’da yeni Electronic Arts oyunları ve Samsung TV ortaklığı; Milyonlarca yaratıcıya sunulan Omniverser

NVIDIA, 160’tan fazla oyun ve Studio GeForce® tabanlı dizüstü bilgisayar tasarımının yanı sıra yeni masaüstü ve dizüstü bilgisayar GeForce RTX® GPU’ları ve teknolojilerini duyurarak oyuncular ve içerik oluşturucular için nihai platformun bir sonraki yönünü belirledi. Ayrıca NVIDIA, yaratıcılar için NVIDIA Omniverse™ lansmanı da dahil olmak üzere, yeni RTX hızlandırmalı içeriği ve hem GeForce NOW™ bulut oyunlarının hem de NVIDIA Studio ekosisteminin genişletildiğini duyurdu.

NVIDIA Tüketici Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher şu sözleri ifade ediyor: “GeForce RTX, oyun oynamayı dönüştürüyor ve geniş dijital dünyaların kapılarını açıyor. Yeni duyurular, GeForce’u oyuncular ve yaratıcılar için nihai platform olarak daha da güçlendiriyor. GeForce NOW, milyarlarca oyuncuya ulaşma platformumuz olarak büyümeye devam ediyor.”

GeForce RTX 160’dan Fazla Yeni Dizüstü Bilgisayara Güç Veriyor

Dünyanın en iyi üreticileri, ışın izleme için ikinci nesil RT Çekirdekleri, DLSS ve yapay zeka için üçüncü nesil Tensör Çekirdekleriyle devrim niteliğindeki NVIDIA Ampere mimarisine dayalı 160’dan fazla oyun ve Studio dizüstü bilgisayarını pazara sunuyor ve en ince, en hafif ve şimdiye kadarki en güçlü dizüstü bilgisayarları ortaya koyuyor.

En yeni nesil CPU’ları temel alan bu dizüstü bilgisayarlar, çift ekran, dönüştürülebilir bilgisayarlar ve 14 inç ekranlar, birçok sportif G-SYNC® ve 1440p ekran gibi çok farklı şekillerde sunuluyor.

RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti, Yeni Performans Düzeyleri Sunuyor

NVIDIA’nın GeForce RTX 3080 Ti dizüstü bilgisayar GPU’sunu piyasaya sürüşü, amiral gemisi 80 Ti sınıf GPU’ları ilk kez dizüstü bilgisayarlara getiriyor. Şimdiye kadar bir dizüstü bilgisayarda görülen en hızlı 16 GB GDDR6 belleğe sahip olan RTX 3080 Ti, masaüstü NVIDIA TITAN RTX™’ten daha yüksek performans sunuyor. Yeni GeForce RTX 3070 Ti, RTX 2070 SUPER dizüstü bilgisayarlardan yüzde 70’e kadar daha hızlı ve 1440p çözünürlükte saniyede 100 kare sunabiliyor.

Bu yeni GPU’ların her ikisi tarafından desteklenen dizüstü bilgisayarlar 1 Şubat’tan itibaren satışa sunulacak.

NVIDIA ayrıca, dört yıl önceki tanıtımından bu yana dizüstü bilgisayar performansında devrim yaratan dördüncü nesil Max-Q teknolojilerini de tanıttı. Bu özellikler arasında CPU Verimliliği, performansı ve pil ömrünü daha da artıran CPU Optimize Edici, Rapid Core Ölçeklendirme ve Battery Boost 2.0 yer alıyor.

Yeni NVIDIA Studio Dizüstü Bilgisayarları ve Uygulamaları

NVIDIA, içerik oluşturucuların konseptten tamamlamaya daha hızlı ulaşmasına yardımcı olan donanım, yazılım ve özel uygulamalardan oluşan Studio  platformunu daha da genişletiyor.

Bu genişleme, basit fırça darbelerinden manzara görüntüleri oluşturmak için yapay zeka kullanan bir resim uygulaması olan NVIDIA Canvas‘a yapılan büyük bir güncellemeyi içeriyor. NVIDIA’nın GauGAN2® araştırmasıyla oluşturulan uygulama, çiçekler ve çalılar gibi beş ek öğeyle geçmişe göre 4 kat daha yüksek çözünürlüklü görüntüler üretiyor. Yeni Canvas uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Studio platformu ayrıca, yeni GeForce RTX 3080 Ti ve 3070 Ti dizüstü bilgisayar GPU’ları tarafından desteklenen ASUS, MSI ve Razer tasarımlarına sahip çok çeşitli NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarları içeriyor. En yeni RTX GPU’lara sahip bu dizüstü bilgisayarlar, 3D işleme için en yeni MacBook Pro 16’ya göre ortalama 7 kat daha hızlı. 200’den fazla yaratıcı uygulamanın yanı sıra RTX hızlandırmalı ışın izleme, yapay zeka ve NVIDIA’nın yüksek performanslı video işlemcisini destekliyor ve onları herhangi bir içerik oluşturucu iş akışı için mükemmel bir araç haline getiriyor.

NVIDIA Omniverse Yaratıcılar İçin Piyasaya Sürüldü

NVIDIA Studio ekosistemini daha da zenginleştiren NVIDIA Omniverse, GeForce RTX ve NVIDIA RTX GPU’ları ile artık milyonlarca bireysel yaratıcıya ücretsiz olarak sunuluyor. NVIDIA’nın gerçek zamanlı 3D tasarım iş birliği ve sanal dünya simülasyon platformu, sanatçılara, tasarımcılara ve içerik oluşturuculara RTX destekli dizüstü bilgisayarlarından veya iş istasyonlarından önde gelen tasarım uygulamalarında bağlantı kurma ve iş birliği yapma gücü veriyor.

Yeni bir platform özelliği olan Omniverse Nucleus Cloud, büyük Omniverse 3D sahnelerinin basit “tek tıkla ortak çalışma” paylaşımını sağlıyor. Sanatçılar, büyük veri kümelerini aktarmadan odanın veya dünyanın her yerinden gerçek zamanlı olarak iş birliği yapabiliyor. NVIDIA ayrıca, ek ücretsiz oyun karakterleri, nesneleri ve ortamlarıyla sanal dünyalardaki karakterleri canlandırmak ve değiştirmek için gerçek zamanlı iş birliğine olanak tanıyan Omniverse uygulaması olan Omniverse Machinima için yeni platform geliştirmelerini de tanıttı. Yalnızca bir ses kaynağından hızlı ve kolay bir şekilde etkileyici yüz animasyonu oluşturan Omniverse Audio2Face, blendshape desteği ve Epic’s MetaHuman‘a doğrudan dışa aktarmayla güncellendi.

Yeni GeForce RTX 3050 ile Tanışın

NVIDIA, GeForce RTX 3050 ile NVIDIA Ampere mimarisi tabanlı GPU ailesini daha da genişletti.

Mimarinin performansını ve verimliliğini her zamankinden daha fazla oyuncuya getiren RTX 3050, en son ışın izlemeli oyunlara saniyede 60 karenin üzerinde güç sağlayan ilk 50 sınıfı masaüstü GPU olma özelliğini taşıyor. RTX 3050, oyunlarda yeni standart olan ışın izlemeyi her zamankinden daha erişilebilir hale getiriyor.

Oyuncuların yüzde 75’i hala GTX GPU’larda oynarken, ikinci nesil RT çekirdeklerinin yanı sıra DLSS ve AI için üçüncü nesil Tensör çekirdeklerini de içeren 3050, RTX’e geçmek için bir yükseltme fırsatı sunuyor. 8 GB GDDR6 bellekle gelen RTX 3050, 27 Ocak’ta NVIDIA’nın dünya çapındaki ortaklarından satışa sunulacak.

Yeni Işın İzleme, DLSS ve Reflex Entegrasyonları Dahil Yeni NVIDIA RTX Oyunları

NVIDIA, gerçeklik seviyeleri sağlamak için GPU hızlandırmalı ışın izleme, NVIDIA DLSS ve NVIDIA Reflex oyun teknolojilerini kullanan 10 yeni RTX oyununu duyurdu. Yeni oyunlar arasında The Day Before, Escape from Tarkov ve merakla beklenen Ubisoft oyunu Rainbow Six Extraction yer alıyor.

NVIDIA ayrıca, oyuncuyu oyuna daha iyi bağlayan düşük gecikmeli oyun platformu NVIDIA Reflex‘in yedi yeni entegrasyonunu duyurdu. Yeni Reflex oyunları arasında dünyanın önde gelen çevrimiçi yarış simülatörü iRacing, Ubisoft’un Rainbow Six Extraction’ı ve Sony’nin ödüllü, dövüş tabanlı aksiyon-macera oyunu God of War yer alıyor.

Yeni Bir Monitör Kategorisi- 1440p E-spor

E-spordaki küresel büyümeyle birlikte, e-spor ekranlarına olan talep her yıl ikiye katlanıyor. 1080p ekranlar, daha düşük çözünürlük daha yüksek kare hızları ve daha hızlı yenileme hızları sağladığından, on yıldan fazla bir süredir e-sporlara hükmediyor. 1440p’de 360 fps’nin çok üzerinde e-spor oyunları oluşturan günümüzün en iyi GeForce RTX GPU’larıyla sektör bir değişime hazır.

NVIDIA Research, 1440p 27 inç ekranların, küçük hedefleri hedeflerken geleneksel 1080 24 inç ekranlara göre hedeflemeyi yüzde 3’e kadar iyileştirebileceğini ortaya koydu. Her milisaniyenin önemli olduğu rekabetçi oyunlarda, yüzde 3 genellikle zafer ve yenilgi arasındaki farkı yaratabilir.

NVIDIA, 1440p espor kategorisinde dört yeni ekran duyurdu. ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQN, 360Hz yenileme hızına sahip. AOC AG274QGM – AGON PRO Mini LED, MSI MEG 271Q Mini LED ve ViewSonic XG272G-2K Mini LED, 300 Hz yenileme hızı sunan mini LED’e sahip. Hepsi NVIDIA Esports Vibrance, Dual-Format ve Reflex Analyzer özellikleriyle birlikte geliyor.

NVIDIA Reflex Ekosistemi Genişliyor

20 milyondan fazla GeForce oyuncusu her ay Reflex ile rekabet ediyor. Reflex platformunun popülaritesi arttıkça, Reflex donanım ekosistemi de artıyor. NVIDIA, beş yeni Reflex monitör ve altı yeni Reflex mouse duyurdu.

Şu anda 16 ortaktan 50’den fazla Reflex mouse ve monitörü bulunuyor. Tümü, oyuncuların tek bir mouse tıklamasıyla sistem gecikmesini kolayca ölçmesine olanak tanıyan Reflex Latency Analyzer’ı kullanıyor.

GeForce NOW: PC Oyuncuları için Üstün Bulut Oyun Platformu

GeForce NOW ekosistemine daha fazla oyun, daha fazla cihaz ve iyileştirilmiş ağlar sunuluyor. Bugün NVIDIA, Electronic Arts ile olan ortaklığını genişleterek Battlefield 4 ve Battlefield V’i  GeForce NOW’a getirdiğini duyurdu.

NVIDIA ayrıca, GeForce NOW’u Akıllı TV’lerine entegre etmek için bu yılın 2. çeyreğinden itibaren Samsung ile bir ortaklık duyurdu. Bu, LG 2021 WebOS Akıllı TV’ler için GeForce NOW uygulamasının geçen ayki beta sürümünü takip ediyor.