Sosyal Medya

Kripto Para

OKX Yaşanan Genel Kesinti İçin Açıklama Yayınladı!

18 Aralık 2022'de sistemlerimiz, bulut servis sağlayıcımızdan sebebiyle platformumuzda kesintiye neden olan bir donanım sorunu yaşandı. Bu sürede kullanıcılarımız herhangi bir işlem yapamadı veya birkaç saat boyunca para çekme işlemini tamamlayamadı. 

OKX Genel Kesinti Basın Açıklaması

18 Aralık 2022’de sistemlerimiz, bulut servis sağlayıcımızdan sebebiyle platformumuzda kesintiye neden olan bir donanım sorunu yaşandı. Bu sürede kullanıcılarımız herhangi bir işlem yapamadı veya birkaç saat boyunca para çekme işlemini tamamlayamadı. 

Bunun, açık emirleri olan kullanıcılar için endişeye neden olabileceğini anlıyoruz. Güvenilirliği çok ciddiye alıyoruz ve herhangi bir rahatsızlık ve aksaklık için içtenlikle özür dileriz.

Aşağıda konuyla ilgili ayrıntıları paylaşıyoruz. Ekiplerimiz sorularınıza aktif olarak yanıt veriyor olacak.

1. Kullanıcı Fonlarının Güvenliği

Paranız tamamen güvende. Para yatırma, para çekme ve alım satım işlemleri tekrar çevrimiçi oluyor. Herhangi bir tutarsızlık görüyorsanız, lütfen destek ekibimizle iletişime geçin. Bizler bu konuyla ilgili sorulara yanıt vermeye öncelik veriyoruz.

2. Açık Emirlere Etkisi

Düzenli işlemlere devam etmeden önce 20 dakikalık bir açılış öncesi periyot olacaktır. Açılış öncesi süreçte emirleri iptal edebilir, post only emir verebilir ve marj fonları ekleyebilirsiniz, ancak emir eşleştirme sistemi kapalı tutulur. Açılış öncesi saat 6:50’de (UTC) sona erdiğinde, OKX sistemi normal işlemlere geri dönecektir. Borsadan para yatırmak ve para çekmek isteyenler için bunu birkaç saat içinde, 19 Aralık Sabah 4’te (UTC) yapabilir.

Bağlantı sorunları nedeniyle emrinizi iptal edemezseniz ve olası bir kayba yol açarsa, ekibimizin hızlı bir şekilde değerlendirebilmesi ve gerektiğinde OKX’in sorumluluk alması ve hizmet kesintisinden kaynaklanan kayıpları karşılaması için lütfen bir destek kısmından bir ticket açmanızı ve ayrıntıları bize göndermenizi rica ederiz.

3. Bunun bir daha olmamasını nasıl sağlayacağız?

Yaşanan aksaklığa, tek bir bulut hizmet sağlayıcısına olan bağımlılığımız neden oldu. Mühendislerimiz, temel hizmetlerimizin birden fazla buluta dağıtılabilmesini sağlamak için bir çoklu bulut dağıtım stratejisi uyguluyor, böylece bu bir daha olmayacak. Uygulandıktan sonra, tek bir bulut hizmet sağlayıcısındaki herhangi bir sorun artık OKX’in temel hizmetlerini etkilemeyecek ve böylece uzun vadede platform istikrarı sağlanacaktır. Çoklu bulut dağıtım planı ile ilgili daha fazla ayrıntı OKX resmi kanallarından duyurulacaktır.

4. Hangi Ürünler Etkilendi?

OKX borsa hizmetleri ve alım-satım etkilendi.

Bu duyuruyla ilgili sorularınız için lütfen OKX Telegram grubundan veya Destek Merkezi aracılığıyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Yeni çoklu bulut uygulamasıyla gelecekte bu durumun oluşmasını önleyeceğimizden eminiz.

OKX