Sosyal Medya

Donanım

Oleeey! Apple sonunda 15 inç MacBook Air’i 1.299 dolara duyurdu!

Birçok kişi gibi benimde uzun zamandır beklediğim güzel haber sonunda geldi. 15 inç Macbook Air artık ulaşılabilir seçeneklerden birisi olarak karşımızda duruyor. Apple WWDC 23 etkinliğinden yeni 15 inç Macbook Air modellerini duyurdu...

Oleeey! Apple sonunda 15 inç MacBook Air’i 1.299 dolara duyurdu!

Birçok kişi gibi benimde uzun zamandır beklediğim güzel haber sonunda geldi. 15 inç Macbook Air artık ulaşılabilir seçeneklerden birisi olarak karşımızda duruyor. Apple WWDC 23 etkinliğinden yeni 15 inç Macbook Air modellerini duyurdu…

Apple’ın uzun süredir konuşulan 15 inç MacBook Air modeli sonunda gerçek oldu. Beklendiği gibi, yeni dizüstü bilgisayar, Apple’ın bir yıl önce WWDC’de duyurduğu yeniden tasarlanmış 13 inçlik sürüme neredeyse tıpa tıp benziyor elbette ekranı büyük şekilde…

Apple için önemli bir değişim, zira Pro serisi haricinde ilk kez 15 inç ekranı daha bütçe dostu modellerde kullanıyor!

“Pro” serisi son ekini Apple özellikle profesyonel serisini adlandırmak için kullanıyor. Bu nedenle bugüne kadar modeller arasında bir cazibe yaratmak için büyük ölçekli ekranları daha çok Pro serisinde kullandı. Görünen o ki artık “Air” serilerinde de 15 inç’lik modellerin başladığı bir döneme giriyoruz.

Tahmin edeceğiniz gibi,  yeni 15 inç MacBook Air, yine yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülen bir işlemci olan daha küçük modelle aynı M2 yongasını kullanıyor. Bence bu çokta önemli değil zira 13 inç MacBook Air’de M2 işlemcilerin ne kadar iyi performans gösterdiği göz önüne alındımızda bir çok kişi için yeni çekim merkezi olacak bu kesin…

Tasarımda ise çok farklılık yok…

Tasarım açısından baktığımızda,  Apple’ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü diğer tüm dizüstü bilgisayarlara şaşırtıcı derecede benziyor, Air’in daha önce bilinen eski kama yerine köşeli bir tasarımı burada da var. Ayrıca ekranda 1080p web kamerası için hala tartışılan bir çentiğe sahip.

Burada kritik bilgi Apple, 15 inç MacBook Air ekranının çözünürlüğünün tam olarak ne olduğunu lansmanda söylenmedi. Ancak ekranın 500 nit parlaklığa ulaşan 15,3 inçlik bir “liquid Retina display” olduğunu biliyoruz. Bu, 120 Hz’e kadar “ProMotion” uyarlamalı yenileme hızına sahip olmadığı anlamına gelir, 60Hz’de ise zirveye çıkıyor. Ayrıca, Pro’da bulunan “XDR” aşırı dinamik aralıklı ekran değil, standart bir LCD‘dir.

Apple’ın maliyetleri düşürmesi ve Pro serisini Air’den ayırması gerektiğinden, bu değişikliklerin hiçbiri beni şaşırtmadı tabi.

18 Saatlik pil ömrü sunuyor!

Apple, MacBook Air’in 18 saatlik pil ömrü sunduğunu ve yaklaşık ağırlığının 1,49kg olduğunu biliyoruz. 13 inçlik modelde olduğu gibi fanı yok. Ayrıca aynı miktarda bence az bağlantı noktasına sahip: 2 Thunderbolt 4 bağlantı noktası, artı bir kulaklık girişi ve MagSafe şarj bağlantı noktası.

Dört farklı renk var!

  • Gece Yarısı, Uzay Grisi, Yıldız Işığı ve Gümüş.

 

Yeni Dizüstü bilgisayar 1.299 dolardan başlıyor ve bugün ön siparişleri başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren mağazalarda yerini alacak. Farklı Air modellerinin ne kadar RAM ve depolama ile geleceğini ise daha sonra tam olarak göreceğiz.

Yenisi geldi eskilerinin fiyatı düştü!

Aynı zamanda Apple, mevcut iki 13 inç MacBook Air modelinin fiyatını düşürdü. M2 MacBook Air’in fiyatı 1.199 dolardan 1.099 dolara, M1 modelinin fiyatı ise artık 999 dolardan başlıyor.