Sosyal Medya

Otomobil

“Öncü” Kurul Özel Ödülüne Layık Görüldü

İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot tarafından yaptırılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl 5. kez düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde, "Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması" final müsabakalarında "Öncü" aracı ile en az enerji harcayan 3. araç olarak "Kurul Özel Ödülü"ne layık görüldü.

“Öncü” Kurul Özel Ödülüne Layık Görüldü

İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot tarafından yaptırılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl 5. kez düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde, “Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması” final müsabakalarında “Öncü” aracı ile en az enerji harcayan 3. araç olarak “Kurul Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdulkerim Ortataş ve okul öğrencilerinden oluşan Mucitler Takımının geliştirdiği elektrikli aracı (Öncü), tüm elemeleri geçerek 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilen Teknofest 2022 finallerinde 36 takım arasında yer aldı. Yarışmaya katılan 36 araç arasından yalnızca 20 aracın tamamlayabildiği turlarda, en az enerjiyi harcayan 3. araç olan “Öncü”, yarışmayı 7’likle tamamladı.

Yarışmaya başvuran 163 okuldan sadece 72 tanesi Kocaeli’de düzenlenen finallere çağrıldı. Bu okullardan 36 tanesi teknik kontrollerde elenerek yarışmaya devam edemedi. Tüm aşamaları başarıyla geçerek yarışmaya hak kazanan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geliştirdiği elektrikli araç, yarışmanın sonucunda en az enerji harcayan 3. araç oldu.

“Araçlarını daha da geliştirip ülkemizin milli sanayi hamlesine katkıda bulunmalarını çok isteriz”

Adıyaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, yarışmayı 7. sırada bitiren “Mucitler Takımı”nı tebrik etti. “Bu güzel başarıda emeği olan bütün çalışma arkadaşlarımı ve öğrencilerimi kutluyorum. Araçlarını daha da geliştirip ülkemizin milli sanayi hamlesine katkıda bulunmalarını çok isteriz. Tekrar “Mucitler Takımı”nı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Başarılarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Nevzat Avşar;

“Öncelikle teknolojinin konuşulduğu böylesine değerli bir yarışmaya katılımlarımız konusunda bizleri destekleyen İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan İsot’a ve sponsorumuz İsotlar Grup’a teşekkürlerimi sunarım. Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde büyük bir özveriyle çalışarak bizleri gururlandıran okulumuz öğretmen ve öğrencilerini de tebrik etmek isterim.” diye belirtti.

İsotlar Grup’un sponsorluğuyla Teknofest’e katılım gösteren Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mucitler Takımıyla Kurul Özel Ödülüne layık görülürken aynı zamanda 10.000 liralık para ödülünün de sahibi oldular.