Sosyal Medya

Genel

OneDrive Ücretsiz Kullanıcılarını Üzecek!

OneDrive, ücretsiz kullanıcıların Depolama Boyutunu Düşürüyor

Microsoft, sanal depolama hizmeti OneDrive için açıklamada bulundu. Ödeme yapmadan, bir başka deyiş ile ücretsiz olarak belli bir miktardaki alanı kullanabilen üyeler için kısıtlamaya gidiliyor. Daha önce bahsi geçen ve işaretleri verilen yeni uygulama sonrasında depolama alanınız ciddi miktarda azalacak.

Microsoft’un açıklamasına göre, OneDrive hizmetinin sunduğu 15GB’lık özel yedekleme alanı tamamen hizmet dışı olacak. Şirket bu durum hakkında daha önce ipuçları vermiş ve üyeliğe yönlendirmişti. İşin üzücü yanı ise, gidecek olan 15GB büyüklüğündeki bonus alanı, standart olan 10GB da izleyecek.

OneDrive kullanıcıları, halihazırda kullanabildikleri 10GB’lık sanal depolama alanını kaybediyor, bunun yerine 5GB ile idare etmek zorunda kalıyor.

Microsoft’tan üzen açıklama

Şirket bu yılın başlarında gönderdiği e-mail’ler ile ücretsiz 7GB’ın daha düşük seviyelere inebileceğini de söylemişti.

Son olarak, 31 Ocak 2016 öncesinde üye olduysanız, endişelenmeniz gereken bir durum yok. Microsoft, bu tarih öncesinde kayıt olan kullanıcıları için herhangi bir kısıtlamaya gitmeyecek. Öte yandan bahsi geçen e-mail’den elinize ulaştıysa, 15GB’lık alanda sakladığınız içerikleri yedeklemeniz gerekiyor.

Microsoft’un bu hamlesi sonrasında tamamen ücretsiz 15GB alan sunan Google Drive’ın yükselişe geçeceğini düşünmek yanlış olmaz.