Sosyal Medya

Android

OnePlus 9 Serisi 23 Mart’ta Hasselblad imzalı kamerayla geliyor!

OnePlus 9 Serisi Hasselblad imzalı kamera özellikleriyle geliyor. Mobil fotoğrafçılar için çok daha iyi kamera özellikleri beklenebilir.

OnePlus 9 serisi, 23 Mart’ta Hasselblad tarafından ayarlanmış kameralarla piyasaya sürülecek

OnePlus telefonlar, sınıfında lider performans ve 700 doların altında bir bütçeyle harika ekranlı modeller satın almak isteyenler için mükemmel bir seçenek olsa da, aynı şeyi mobil fotoğrafçılık tarafında söylemek çok mümkün değil…

Bu nedenle olsa gerek OnePlus, yeni amiral gemisi modelini bu alanda geliştirmek istiyor ve İsveç’in ünlü kamera şirketi Hasselblad ile bir ortaklığa imza attı. Hasselblad malum, orta format kamera sistemleri ve lensler de dahil olmak üzere üst düzey fotoğrafçılık ekipmanlarıyla biliniyor.

Hafızamızı tazelediğimizde OnePlus ürün müdürü Zack Zhang’ın 2019’da TNW’e yaptığı açıklamada şirketin mobil kamera sistemleri açısından olmak istediği yerde tam olarak olmadığını söylemişti. O zamandan bu zaman kamera sistemleri konusunda bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da tam olarak tutarlı değişiklikleri görmedik.

İşte tam bu noktada Hasselblad devreye girmiş durumda ve artık Çinli akıllı telefon üreticisinin yeni modelinde çok daha iyi kamera iyileştirmeleri bekleyebiliriz.

Hasselblad imzalı OnePlus 9 Pro’nun kamerasında ne gibi özellikler bekleyebiliriz?

  • 140 derecelik görüş alanına sahip panoramik bir kamera. Bu, özellikle manzara fotoğrafçılığı meraklıları için heyecan verici olabilir.
  • Bozulmayı azaltmak için serbest biçimli bir lens kullanılacak. Bu lensler, düzensiz ve karmaşık bir yüzeye sahip asimetrik lensler. Buna ek olarak, telefonu biraz daha hafif hale getirmesi de cabası. Huawei daha önce Mate 40 Pro cihazında bu tür bir lens kullanmıştı.
  • Öne bakan kameralarda daha hızlı odaklanma için T-lens teknolojisi kullanacak. Şu anda bunun ne anlama geldiğiyle ilgili çok fazla ayrıntı bilmiyoruz, bu yüzden bu teknolojinin ne yaptığını anlamak için telefon çıkana kadar beklememiz gerekecek.

Bunlar esas olarak donanım değişiklikleri ve özellikleri. Peki  yazılım tarafında ne olacak?

  • OnePlus, daha dinamik aralık için 12 bit RAW dosyaları görüntü dosyalarını yakalamak için destek sunuyor olacak. Apple’ın ProRAW formatı da verileri varsayılan olarak 12 bit olarak depolarPek çok Android tabanlı fotoğraf düzenleme uygulamasının henüz 10 bitlik görüntüleri bile desteklemediğini, bu nedenle yeni 12 bit dosyalarınızda ince ayar yapmadan önce bunların yeniden düzenlenmesi gerekeceğini belirtmekte fayda var…
  • Bir sonraki OnePlus telefon, yeni bir kullanıcı arayüzü ve ISO, pozlama ve beyaz dengesi için kontroller içeren bir Hasselblad Pro Moduna sahip olacak. OnePlus, bu modun sizi en doğal görünen renklerle düzenlemeye ayarlayacağını söylüyor.
  • Doğal renklerden bahsetmişken, her iki şirket de Hasselblad ile Doğal Renk Kalibrasyonu adlı yeni bir kalibrasyon standardı geliştirdi . OnePlus, pazarlama konuşmasında bir süredir ‘doğal görünen fotoğraflar’ tanımını kullanıyor ancak burada gerçekte neyin değiştiğini görmemiz gerekecek.

3 yıllık bir ortaklık için 150 Milyon dolar!

OnePlus, üç yıl sürecek bir ortaklık için 150 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptığını söyledi. Hasselblad’ın yardımıyla OnePlus, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya merkezli iki görüntüleme laboratuvarı dahil olmak üzere dünya çapında dört büyük araştırma merkezi kurmuş olacak.

Tüm bunlar kulağa harika geliyor, ancak Samsung, Google ve Apple gibi diğer şirketler yıllardır görüntüleme araştırmalarında yaptıklarıyla kendilerine avantaj sağlıyor. Bu yüzden, başlangıçtan itibaren doğrudan bir rekabet beklemek yanlış olur. Ancak, OnePlus’ın sonraki kameralarının daha çok yönlü olmasını ve öncekilerden daha iyi kalite sunması artık beklenebilir.

OnePlus 23 Mart’ta yeni amiral gemisini ve özelliklerini sunmuş olacak. Bekleyip göreceğiz. Daha önce olduğu gibi bütçe dostu bir amiral gemisi telefon geliyor olabilir.