Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

OpenAI’nin GPT Mağazasında çocuk dostu bir bölüm oluşturulacak!

OpenAI ve CommonSense Media, aile dostu GPT'ler geliştirmek için iş birliği yapıyorOpenAI'nin GPT Mağazasında çocuk dostu bir bölüm oluşturulacak.

OpenAI’nin GPT Mağazasında çocuk dostu bir bölüm oluşturulacak!

 

  • OpenAI ve CommonSense Media, aile dostu GPT’ler geliştirmek için iş birliği yapıyor
  • OpenAI’nin GPT Mağazasında çocuk dostu bir bölüm oluşturulacak.

 

Yakında OpenAI’nin özel GPT’ler için yeni açılan mağazasında çocuk dostu bir bölüm görebileceğiz. Şirket, gençlerin yapay zeka kullanımı risklerini en aza indirmek için medya ve teknolojiyi çocuklara uygunluklarına göre derecelendiren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Common Sense Media ile güçlerini birleştirdi.

Birlikte gençler, ebeveynleri ve eğitimcileri için yapay zeka kılavuzları ve eğitim materyalleri oluşturmayı planlıyorlar.

İki kuruluş ayrıca OpenAI’nin GPT mağazasında Common Sense’in derecelendirmelerine göre aile dostu GPT’lerden oluşan bir koleksiyon oluşturarak, hangilerinin genç kullanıcılar için uygun olduğunu görmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Common Sense Media’nın kurucusu ve CEO’su James P. Steyer yaptığı açıklamada,

“Common Sense ve OpenAI birlikte yapay zekanın tüm gençler ve aileler üzerinde olumlu bir etkisi olmasını sağlamak için çalışacak. Rehberlerimiz ve küratörlüğümüz, aileleri ve eğitimcileri ChatGPT’nin güvenli ve sorumlu kullanımı konusunda eğitmek için tasarlanacak, böylece bu gelişmekte olan teknolojinin istenmeyen sonuçlarından hep birlikte kaçınabileceğiz” dedi.

Axios’a göre ortaklık, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocuklar için kötü olduğu ve okullardan uzak tutulması gerektiği fikrini çürüttüğü Common Sense’in San Francisco’daki çocuk ve aile zirvesinde duyuruldu.

“İnsanlar alet kullanıcısıdır ve insanlara dünyada ortaya çıkacak aletleri kullanmayı öğretsek iyi olur. İnsanlara bunları kullanmayı öğretmemek hata olur” denildi.

CEO ayrıca geleceğin lise son sınıf öğrencilerinin daha yüksek düzeyde soyutlamayla çalışabileceklerini ve yapay zekanın yardımıyla öncekilerden daha fazlasını başarabileceklerini de ekledi.