Sosyal Medya

Kripto Para

Opera’nın kripto tarayıcısı artık iOS’ta kullanılabilir!

Opera beklendiği gibi, kripto tarayıcısını iOS kullanıcıları içinde kullanıma sundu. Uygulama, yerleşik bir kripto cüzdanı ve Web3 uygulamalarına erişim ile birlikte geliyor.

Opera’nın kripto tarayıcısı artık iOS’ta kullanılabilir!

Opera beklendiği gibi, kripto tarayıcısını iOS kullanıcıları içinde kullanıma sundu. Uygulama, yerleşik bir kripto cüzdanı ve Web3 uygulamalarına erişim ile birlikte geliyor.

Opera, Web3’ü herhangi bir Web2 web sitesi kadar erişilebilir kılacağına söz vererek özel “Kripto Tarayıcısını” Ocak ayında beta sürümüyle kullanıma sunmaya başlamıştı. Şirket, tarayıcıyı o zamanlar Windows, Mac ve Android kullanıcıları için piyasaya sürdü, ancak iOS cihazlarının sürümü hala kullanıma hazır değildi.

Opera, iPhone’lar ve iPad’ler için Crypto Browser’ın çıktığını ve web sitesinden indirilebileceğini duyurdu.

Tarayıcı, Ethereum, Bitcoin ve diğer blok zinciri ekosistemlerini destekleyen yerleşik bir gözetimsiz kripto cüzdanı ile birlikte geliyor. Kullanıcıların itibari para birimiyle kripto para satın almalarına ve uzantı yüklemeye gerek kalmadan desteklenen herhangi bir token’la işlem yapmalarına olanak tanıyor. Ek olarak, tarayıcı kullanıcılara Web3 tabanlı NFT‘lere ve Polygon ekosistemine dayalı 7.000 hizmet de dahil olmak üzere merkezi olmayan uygulamalara erişim sağlayacak şekilde tasarlandı.

Tarayıcının diğer özelliklerinden biri, kullanıcıların en son fiyatlar ve olaylar, airdrop’lar ve ilgili podcast’ler gibi kripto para birimi hakkında canlı bilgi ve güncellemeler alabilecekleri bir Crypto Corner başlangıç ​​sayfasına sahip olması… Opera, tarayıcıyı hem kıdemli kripto kullanıcıları için hem de kripto para birimlerinde ve Web3’te gezinme konusunda hala yardıma ihtiyacı olan yeni başlayanlar için tasarladığını söylüyor.

Opera’da Mobil Başkan Yardımcısı Jorgen Arnesen yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi:

“Web3’e olan ilgi artmaya devam ediyor. Opera Crypto Browser Project, ana akım kullanıcıları genellikle şaşırtan Web3 kullanıcı deneyimini basitleştirmek için oluşturuldu. Opera, Web3’ün tam potansiyeline ve kitlesel olarak benimsenmesine ulaşmak için kullanımının kolay olması gerektiğine inanıyor.” 

Opera, iOS tarayıcısının daha enerji verimli Etherium Layer 2 standardını destekleyip desteklemediğini henüz söylemedi. Android sürümü için Katman 2 desteğini Şubat ayında başlattı, ancak şirketin iddia ettiği gibi, bu özelliğe sahip ilk mobil tarayıcı.