Sosyal Medya

Android

Oppo Find X Çentik Sorununa Pratik Motorlu Kamera Çözümü Sunuyor

Oppo Find X Çentik Sorununa Pratik Çözüm Sunuyor, Motorlu Pop-Up Kamera Sistemi. Motorlu Kamera Sistemi Nasıl Çalışıyor? Avantajları Neler? Tüm Detaylar Burada!

Oppo Find X Motorlu Kamera Çözümü Sunuyor

Oppo Find X Çentik Sorununa Pratik Motorlu Kamera Çözümü Sunuyor.

Oppo’nun yeni telefonu Find X Çentiklere Karşı Savaşta Motorlu Bir Kamera Sistemiyle fark yaratıyor. Bu yılın amiral gemisi telefonlarının en temel özelliklerinden birisi hiç şüphesiz “Çentikli” Ekranlar. Cihazlara mümkün olduğunca fazla ekran koyma çabaları, teknolojik anlamda mevcut imkansızlıklar ile birleşince, ortaya çentikli bir ekran çözümü maalesef çıktı.

Bugün Paris’te resmen duyurulmakta olan Oppo’nun yeni Find X Modeli; bir çok moda tasarım fikrini ve daha da yeni hileleri bir araya getirerek son derece büyük bir 6,4 inçlik ekranı bir elinde tutabileceğiniz bir telefona sığdırıyor.

Çentikli Ekran alternatifine harika ve pratik bir çözüm sunuyor. Find X’in tasarımı o kadar alan verimli ki Oppo’nun yüzde 92.25’lik ekran gövde oranına sahip olduğu iddia ediliyor. Çentikli ekranlardan muzdarip kişiler için süper bir çözüm bence.

Yeni Motorlu Pop-Up Kamera Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Yeni Oppo Find X tasarımının en güzel yanı, telefon ve kamera uygulaması kapalıyken tamamen gizlenen yeni kamera sistemine sahip olmasıdır.

Find X’i veya kamera uygulamasını açtığınızda, telefonun üst kısmının tamamı motorlu bir sistem ile 25 Megapiksellik selfi kamerasının yanında; ki bu sistem 3D yüz tarama sistemine entegre; arka tarafında ise 16 Megapiksel ve 20 Megapiksellik Dual-Camera – Çift kamera sistemi yukarı kaydırılıyor.

Tüm bu işlemi 0.5 saniyede yapan yeni cihaz, kamera uygulaması kapatıldığında yada eliniz ile hafifce ittiğinizde kapanıyor.

Oppo Find X Galaxy S9 Plus’a tasarım olarak oldukça benziyor.

kavisli ve yuvarlak köşelerine baktığınızda doğrudan Samsung Galaxy S9 Plus’ı andıran bir tasarıma sahip olduğunu görebilirsiniz. 1080p OLED ekrana sahip, telefonun hem ön hemde arkası kavisli cam tasarıma sahip.

Gizli kamera sisteminin bu kombinasyonu ve kavisli bir ekran, Oppo’nun ekranın ortasındaki çentikli alanı ortadan kaldıran en önemli özellik. Bunu ilk yapan telefon üretici Oppo değil elbette. Daha bir kaç gün önce Vivo NEX modeli ile Pop-Up Selfi kamera çözümüne sahip modeli sizlere tanıtmıştık. Burada da kamera kullanılacağı zaman yukarı kalkan küçük bir kamera sistemi bulunuyordu.

Ancak Oppo Find X’in Vivo NEX gibi bir parmak izi okuyucu yada ekran altı parmak izi okuyucu gibi doğrulama sistemi bulunmuyor. Bunun yerine, telefon biyometrik kimlik doğrulaması için bu açılır kamera sistemi içinde bulunan bir 3D yüz tarayıcı sistemi kullanıyor.

Telefonu açtığınızda kilit ekranı yukarı kaydırın, motorlu sistem yukarı kalkacak ve yüzünüzü doğrulayacak. Cihaz hızlı bir şekilde bunu gerçekleştiriyor görünüyor.

Oppo Find X Özellikleri Neler?

Eşsiz tasarımının dışında Yeni Oppo Find X, 2018 yılında üretilen son teknoloji ürünü Premium Android Telefonlardan bekleyebileceğiniz tüm özelliklere sahip.

Qualcomm Snapdragon 845 mobil işlemcisine, 8GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunuyor. 3,730 mAh’lik bir batarya için OnePlus Dash Charge sistemine benzer, Oppo VOOC Fast Wired Charging sistemi bulunuyor.

Find X ayrıca Dual-SIM kart Desteğide sunuyor. Yazılım tarafında ise Android 8.1 OREO

tabanlı COLOR OS işletim sistemi hem iOS hemde Samsung’un Android sistemlerinde kullandığı pek çok fikiri kendinde buluşturuyor. Bu da harika bir kombinasyon oluşturuyor.

Bu arada Global LTE uyumluluğu önemlidir çünkü Oppo’nun Kuzey Amerika ve Avrupa’da satılacak bu ilk telefonu olacak. Bundan önce, Oppo telefonları Çin, Hindistan, Filipinler ve diğer birkaç Asya ülkesi ile sınırlıydı.

Oppo’nun bu anlamda diğer pazarlarda nasıl bir fiyatlandırma yapacağını açıklamasını bekliyoruz.

Elbette ilk önce Çin’de satışa sunulacak Oppo Find X diğer Premium akıllı telefonlardan saha makul bir fiyata satışa sunulacak.

Motorlu Kamera Sistemi Çentiksiz Bir Geleceğin Anahtarı mı Olacak?

Doğrusu bundan pek emin değilim. Zira buradaki motorlu kamera sistemini etkileyebilecek en temel sorunlardan biri; su geçirmezlik olabilir. Ancak kesinlikle takdir edilecek bir yaklaşım olduğunu kabul etmek lazım. Şaşırtıcı derecede işlevsel görünüyor.


TheVerge