Sosyal Medya

Android

Vivo Nex, Gerçek Çerçevesiz, Çentiksiz ve Popup Selfi Kameralı

Vivo Nex, Gerçek Çerçevesiz, Çentiksiz ve Popup Selfi Kameralı. Vivo'nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu, "Çerçevesiz Akıllı Telefon Rüyasının Gerçekleştiğini Gösteriyor"

Vivo Nex Telefonunu Duyurdu, Özellikleri Dikkat Çekici!

Vivo’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu NEX, “Çerçevesiz Akıllı Telefon Rüyasının Gerçekleştiğini Gösteriyor”.

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo çerçevesiz akıllı telefon rüyasını yerini getirdiğini iddia ettiği Vivo NEX adlı yeni amiral gemisi modelini duyurdu.

Nex’in temeli şubat ayında Mobile World Congress – Mobil Dünya Kongresinde gördüğümüz etkileyici konsept telefon olan Apex’e dayanıyor. Ekran altı parmak izi okuyucu sisteminin gösterildiği konsept telefon, bu yeni modelin mimarisinde önemli rol oynamışa benziyor.

Çentik Yok, Onu ortadan kaldıran farklı bir çözüm gelmiş!

Apex gibi Nex, gerektiğinde telefonun üst kenarından çıkan ve yükselen bir selfie kamerasını kullanarak tam ekran tanımına engel olan “Çentik” sistemini ortadan kaldırıyor.

Bu sayede Vivo NEX, yüzde 91.24’lük bir ekran-gövde oranına sahip. NEX’in altında hafif bir “Çene” olmasına rağmen bu oran oldukça yüksek sayılır.

Çerçevesiz ekran etkisini daha da arttıran bir başka sebep ise; Vivo’nun kulaklık hoparlörünün yerini alan “Cam Titreşimli Ekran Seslendirme Teknolojisidir.”

Vivo NEX beklendiği gibi ekran altı parmak izi okuyucu sistemini kullanıyor. Uygulama sadece parmak izi boyutundaki bir alanda çalışıyor. Vivo ekran altı parmak izi okuyucu sensörü olan X21’in üçüncü jenerasyonunu kullanıyor ve bu sensörün gelişiminin hızla devam ettiği belirtiliyor.

Vivo NEX Phone Teknik Özellikleri Neler?

Telefonun temel özellikleri bir çok amiral gemisine göre yüksek olmayabilir.

  • Qualcomm’un Snapdragon 845 mobil işlemcisi,
  • 8 GB RAM,
  • 4.000 mAh’lik bir batarya,
  • 256 GB Depolama alanı,
  • 6.59 inçlik 1080p+ OLED Ekran

Daha ucuz olan modelinde ise İşlemci tarafından Qualcomm Snapdragon 710, 6 GB RAM ve 128 GB Depolama alanı bulunuyor.

Birincil kamera, 5 megapiksellik bir f / 2.4 modülü tarafından desteklenen bir f / 1.8 objektife sahip 12 megapiksel ve pop-up selfie kamera 8 megapiksel ve f / 2.0. Ayrıca Eski kulaklık jak girişi bulunuyor.

Nex, modern standartlara göre biraz iri olacak, ancak 199g ve 7.98mm kalınlığında tasarım fena görünmüyor.

Temel olarak Vivo NEX, şu anda mümkün olan en çerçevesiz akıllı telefon olarak tasarlanmış görünüyor. Şimdilik sadece Çin’de satışa sunulacak. Fiyatı ise 780 dolar civarında olacak.